Treceți la conținutul principal

"Îngeri rătăciți" de Marius Albert Neguț

 


Editura Libris

524 pagini

Edward Lorenz spunea că formarea unui uragan este condiționat de faptul că un fluture îndepărtat a bătut din aripi în urmă cu mai multe săptămâni. Acesta este efectul fluturelui pe care l-am resimțit din plin în această carte.  Lia, Ursu și Gargamel sunt măturați de acest uragan al soartei și cumva în căderea lor spre neant se agață unul de celălalt, iar împreună întrevăd o luminiță salvatoare.

Romanul este răvășitor. Mereu am fost curios sa aflu povestea oamenilor aflați la periferia societății cu care mi-am încrucișat privirea în timp ce așteptam trenul cu care făceam naveta. Aurolaci cu privirea pierdută, cerșetori, prostituate... Fiecare avea o poveste, un motiv pentru care a ajuns in starea în care îi compătimeam sau ii privieam cu repulsie și teamă. "Îngeri rătăciți" ne prezintă povestea unor astfel de oameni!

Împrejurări nenorocite au distrus șansa la fericire a unor oameni normali cu un viitor promițător. Alcoolul, violența, ura sau pur și simplu, ghinionul au făcut ca soarta unor oameni diferiți să-și dea întâlnire într-un canal din centrul Bucureștiului. 

Poveștile de viața ale  fiecărui personaj au un rol terapeutic care intensifică și mai mult legătura dintre ei. Totul incepe prin încercarea de sinucidere a unei fete care este salvată de la înec de Ursu, un bețiv bărbos care pe măsură ce își deapănă povestea tristă a vieții, își asumă responsabilitatea asupra destinului fetei și a micuțului cerșetor orfan pe care îl protejează.

Consider că pe lângă povestea emoționantă a acestui roman, autorul ne prezintă extrem de bine o parte importantă a istoriei contemporane. Revoluția din decembrie 1989 este prezentată obiectiv și foarte documentat, astfel că multe aspecte pe care nu le știam aduc o clarificare a situației României de azi. Mineriadele cu tot ce au însemnat, politica murdară a foștilor securiști care au preluat puterea, manipularea maselor populare, au făcut să trăim un regres și să ne pierdem respectul și identitatea națională. Romania de astăzi a ajuns sa fie o țară sfâșiată de politicieni corupți ce au ca unic scop propriul interes.

"Îngeri rătăciți" este romanul de debut al scriitorului Marius Albert Negut și consider că este de recomandat pentru că vei trăi emoții intense și, fără să realizezi, înțelegi ce a însemnat mișcarea socială din 1989 care a schimbat regimul socialist cu unul capitalist.

Mi-a plăcut acest roman și cu siguranță vă îndemn să îl citiți! 


Comentarii

  1. Casa mea a fost plină de nesfârșite probleme și mizerie care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR DAWN după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Sunt bucuros să vă spun tuturor că am obținut rezultatul dorit după 2 zile și dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR DAWN pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. . Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: ( dawnacuna314@gmail.com ) Whatsapp: +3550685677099 / +2349046229159 Acest comentariu de apreciere vine de la Julia Lorenzo.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom...

Lanțul adicției de Daniela Bortea

  Pagini: 326 Editura: Creator Mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc acest roman care nu are pretenții de la autoare de a fi deosebit, și totuși... Veți avea o surpriză! Veți medita mult pe marginea lui, pentru că toți avem câteva zale dintr-un lanț al adicției. Suntem dependenți de iubire, iar asta implică suferință mai ales când cei dragi au o problemă. Nu de... matematică!🤣 De ce adicție?!  Nu vreau sa vorbesc doar despre dependența de droguri sau alcool care  macină viața celor care sunt prinși în aceste mreje autodistuctive, ci și despre cei care sunt legați sufletește de aceștia. Familia, prietenii, iubiții victimelor, sunt la rândul lor înlănțuiți într-o suferință continuă și implicit devin victime care se automutilează de vinovăția închipuită a celor aflați în această situație. Acest roman dezbate această temă dureroasă și provoacă un disconfort necesar pentru a înțelege realitatea.  Oricând se poate întâmpla ca cineva drag sa cadă într-o astfel de patimă...

SCRIE-MI! de Mugur Ioniță

  "Un roman despre puterea literaturii" Această carte a făcut ceva extraordinar! A reușit să dea un chip palpabil, nu doar iubirii ideale, ci și acelui ceva care îl face pe artist să își îndeplinească menirea și să săvârșească minunatul act de creație. Cumva, autorul a săvârșit un joc de reciprocitate inspirațională. A mers dincolo de o simplă poveste de dragoste și a transformat iubirea într-un izvor din care a băut atât el, cât si partenera lui pentru săvârșirea actului artistic. Dacă vreți, a transformat-o pe Albertina lui în Simonetta Vespucci a lui Sandro Botticelli și a devenit ceea ce Diego Rivera a fost pentru Frida Kahlo. La prima vedere, această carte este o frumoasă poveste de dragoste ce cuprinde, așa cum este firesc, toate etapele vieții, îmbină frumos cadrul poveștii cu povestea în sine și recunosc că pe tot parcursul lecturii mi-am notat câteva locuri pe care vreau să le vizitez când ajung în Timișoara. De exemplu, habar nu aveam că există o statuie a l...