Treceți la conținutul principal

Purgatoriul îngerilor - Camelia Cavadia



 Am terminat de citit romanul Cameliei Cavadia cu un oftat adânc și un singur cuvânt: Dumnezeule! 

M-a fascinat și cutremurat aceasta carte... Gânduri de tot felul mi-au măcinat mintea, amintiri și potențiale scenarii de coșmar m-au năpădit și am văzut ce înseamnă durerea unui părinte care își pierde copilul. 

In urmă cu ceva vreme, cineva drag mie a trăit o astfel de dramă și atunci am realizat cât de sfâșietoare poate fi durea unui părinte care își vede dragostea, speranțele, sufletul cum dispare in neant... Dar știți ce este cel mai absurd? Momentul acela de maximă durere nu se termină. Viața merge mai departe surdă și oarbă, iar totul se retrăiește, iar și iar...

Copilul este un înger care prin zâmbetul și puritatea lui te înalță aproape de divinitate, te poartă prin vise și speranțe, prin împliniri și dorințe de mai bine. El te face să vezi in tine ceea ce ai crezut pierdut odată cu maturitatea. Poți crede in basme și povești cu happy-end.

Dar ce se întâmplă cu un astfel de înger este pierdut în răutatea lumii? Ei bine el ajunge in purgatoriu... Este răpit și chinuit, ținut departe de părinți. Obligat să cerșească sau să se prostitueze. Sa cadă din norii calzi ai dragostei părintești...

"Purgatoriul îngerilor" este un roman care pe fondul destăinuirii sub formă de jurnal a unei astfel de victime, urmărește destinul unor oameni care au fost implicați forțat, sau nu, în dispariția unor copii.

Inocența și puritatea lui Teodor mi-a ajuns in suflet, iar disperarea cu care caută o umbră de atașament în persoana unui alt destin lovit de soartă, un paralitic nefericit, mi s-a părut înduioșătoare.

Totul în acest roman este deosebit de profund și recunosc că au fost multe fraze pe care le-am recitit pentru a-mi astâmpăra setea din înțelepciunea lor. 

Maria și Aron sunt părinți de copil răpit și sunt surprinși în drama vieții lor. Dacă Maria trăiește într-o buclă a suferinței, Aron înțelege că trebuie să trăiască pentru ce a mai rămas din familie și încearcă să se apropie de o normalitate aparentă. Zguduitor e ceea ce am citit aici, iar suferința atinge cote de nesuportat.

In ajutorul acestor părinți intervin polițiștii pe care îi cunoaștem in amănunt. Ei sunt niste oameni dedicați meseriei și fiecare suferă pentru cazurile nerezolvate. Comisarul Camile are o poveste tragică cu un destin bizar ce îl însoțește în zbuciumul său fără să bănuiască că prin ceea ce face își caută fiul aparent mort și îngropat...

Ei sunt de o parte a baricadei. Ei sunt raiul... De cealaltă parte îi avem pe stăpânul Sabad si răul absolut Ciro, care mutilează suflete și întinează trupuri.  

Victimele sunt surprinse în purgatoriu, iar percepția lor este in mod tragic, gri. Răul nu este chiar rău, iar uneori limanul nu înseamnă decât o aprofundare a suferinței. Cicatricile sunt prea evidente pentru a supraviețui normal.

Mi-a plăcut acest roman și îl recomand tuturor. Este o capodoperă foarte bine documentată impregnată cu psihologie și parfum de filozofie. M-am bucurat de fiecare pagină parcursă! 

Dacă ești părinte sau ai în plan sa fii, vei trăi acest roman și vei înțelege importanța iubirii.


Comentarii

  1. Casa mea a fost plină de nesfârșite probleme și mizerie care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR DAWN după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Sunt bucuros să vă spun tuturor că am obținut rezultatul dorit după 2 zile și dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR DAWN pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. . Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: ( dawnacuna314@gmail.com ) Whatsapp: +3550685677099 / +2349046229159 Acest comentariu de apreciere vine de la Julia Lorenzo.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

"Poveste dintr-o sticlă de parfum" de Adrian Petru Stepan

Editura Lebăda Neagră Pagini: 189 Aș putea număra pe degetele de la o mână cărțile care mi-au înmuiat sufletul atât de tare, încât să-mi umezească ochii, iar romanul al lui Adrian este unul dintre ele. Deși este unul de o dimensiune redusă, exact cât o esență de parfum de calitate ce îți face sufletul sa vibreze, romanul a adus o nouă premieră în viața mea din ultimii zece ani. A reușit să mă facă să recitesc întrega poveste la un interval scurt de timp. Firescul se desprinde din stilul acestui autor, iar cuvintele sunt atât de armonioase și frumos îmbinate, că îi dau un farmec aparte, nespus de liniștitor pentru suflet.  Un balsam frumos din tinerețea fiecăruia dintre noi sau un îndemn la aprofundarea unei realități de a cărei valoare nu ești conștient, în general, decât doar după mult timp. "Poveste dintr-o sticlă de parfum" aduce cu sine nostalgia unei tinereți pierdute, o poveste magică de iubire, așa cum este prima iubire din viața unui om, petrecută într-o atmosferă dom

"Vodcă roșie - O dușcă de necurat" de Bogdan Piticariu

  Editura Lebăda Neagră Pagini: 124 Șase povești horror, insolite și frumos concepute, plasate undeva în era comunistă menite nu neapărat să te sperie în așa măsură încât să nu dormi noaptea, ci mai degrabă să îți stârnească zâmbet, m-au fermecat și m-au făcut să citesc cu poftă fiecare narațiune în parte într-un timp foarte scurt. Fiecare poveste luată în parte e o experiență unică ce se inspiră din legende urbane-rurale care au circulat în epoca nu demult apusă a comunismului, în care sărăcia și opreliștile de tot felul, au dus la alternative mai mult sau mai puțin potrivite cu sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Vodca roșie este un  substituent pentru băutura dispărută din magazine cu care minerii au inlocuit-o cu un solvent industrial de abataj cu efecte devastatoare. Păluga, o ființă supranaturală își face apariția în comunitate, iar moartea își râde de oameni. Într-o altă poveste, lipsa alimentelor de la un aprozar îl face pe responsabilul de magazin să improvizeze, iar moar