Treceți la conținutul principal

Omul șoaptă de Alex North




Pagini: 439

Editura Lebăda Neagră


Rar am întâlnit un roman care să mă rupă din cotidian atât de bine. Tatăl meu urma să fie operat și grijile mă măcinau cu fiecare clipă. Aveam nevoie de ceva care să mă rupă de realitate. Acest roman a picat exact când trebuia în mâinile mele și a reușit să îmi ofere evadarea de care aveam nevoie care să mă scoată din gândurile negre. Mi-a ținut atenția trează și am fost captivat de la primele pagini până la final. Îmi doream să nu se termine.

Acest roman este un thriller de excepție care ne prezintă într-un limbaj accesibil o potențială situație din viața de familie. Un scriitor de succes devenit văduv după moartea soției, rămâne cu singurul lor copil într-o situație extrem de dificilă căutând punți de comunicare cu el. Dificil, mai ales când cei doi sunt extrem de asemănători, iar mama este de neînlocuit. Pe fondul acestei drame îl cunoaștem pe comisarul Pete Willis, un polițist remarcabil care deși se confruntă zilnic cu demonul alcoolului care i-a distrus viața de familie, se implică cu tot sufletul într-un caz de dispariție a unui băiețel. Caz care seamănă extrem de mult cu cel la care lucrase in urma cu multi ani ce a dus la prinderea lui Frank Carter, omul șoaptă, criminalul unor băieți pe care îi răpise ademenindu-i prin vorbele șoptite, asemeni șarpelui edenic.

Misterul și suspansul domină acest roman. Uneori am avut impresia că autorul cochetează cu elemente de parapsihologie. Jake, fiul scriitorului Tom Kennedy vorbește cu o fetiță inexistentă și se joacă cu "băiatul din podea", care se dovedește a fi una din victimele lui Carter. Cadavrul băiatului nefiind descoperit timp de douăzeci de ani.

Nici acum nu sunt pe deplin convins că tânărul Jake nu avea capacități deosebite.

Autorul intră în mintea criminalului, despre care am bănuit că este un imitator, însă se descoperă altceva... Iar când am aflat cine e, m-am intristat... 

Multe sunt de spus despre această carte pe care o consider una dintre cele mai bune dintre cele citite în ultima perioadă. Iubirea este cea care domină umanitatea, iar lipsa ei naște monștri. Interesant cum fiecare acțiune a acestor criminali își găsește o justificare plauzibilă, însă bolnavă.

Situația se complică când familia scriitorului este in pericol, iar totul atinge un punct maxim de încordare. Am tremurat pentru micuțul răpit și am sperat într-un miracol. 

Am citit acest roman pe nerăsuflate... Familie, iubire, crimă, moarte, dezamăgire, speranță și...multe alte aspecte ale vieții sunt surprinse aici. 

Recomand cu tot sufletul acest roman și vă asigur că nici nu veți realiza când îl terminați. 

Mulțumesc editurii Lebăda Neagră pentru acest minunat timp petrecut citind povestea lui Alex North. Voi fi foarte atent la acest scriitor și voi căuta să îi citesc toată opera. 

Omul șoaptă este un roman de excepție! 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

"Poveste dintr-o sticlă de parfum" de Adrian Petru Stepan

Editura Lebăda Neagră Pagini: 189 Aș putea număra pe degetele de la o mână cărțile care mi-au înmuiat sufletul atât de tare, încât să-mi umezească ochii, iar romanul al lui Adrian este unul dintre ele. Deși este unul de o dimensiune redusă, exact cât o esență de parfum de calitate ce îți face sufletul sa vibreze, romanul a adus o nouă premieră în viața mea din ultimii zece ani. A reușit să mă facă să recitesc întrega poveste la un interval scurt de timp. Firescul se desprinde din stilul acestui autor, iar cuvintele sunt atât de armonioase și frumos îmbinate, că îi dau un farmec aparte, nespus de liniștitor pentru suflet.  Un balsam frumos din tinerețea fiecăruia dintre noi sau un îndemn la aprofundarea unei realități de a cărei valoare nu ești conștient, în general, decât doar după mult timp. "Poveste dintr-o sticlă de parfum" aduce cu sine nostalgia unei tinereți pierdute, o poveste magică de iubire, așa cum este prima iubire din viața unui om, petrecută într-o atmosferă dom

"Vodcă roșie - O dușcă de necurat" de Bogdan Piticariu

  Editura Lebăda Neagră Pagini: 124 Șase povești horror, insolite și frumos concepute, plasate undeva în era comunistă menite nu neapărat să te sperie în așa măsură încât să nu dormi noaptea, ci mai degrabă să îți stârnească zâmbet, m-au fermecat și m-au făcut să citesc cu poftă fiecare narațiune în parte într-un timp foarte scurt. Fiecare poveste luată în parte e o experiență unică ce se inspiră din legende urbane-rurale care au circulat în epoca nu demult apusă a comunismului, în care sărăcia și opreliștile de tot felul, au dus la alternative mai mult sau mai puțin potrivite cu sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Vodca roșie este un  substituent pentru băutura dispărută din magazine cu care minerii au inlocuit-o cu un solvent industrial de abataj cu efecte devastatoare. Păluga, o ființă supranaturală își face apariția în comunitate, iar moartea își râde de oameni. Într-o altă poveste, lipsa alimentelor de la un aprozar îl face pe responsabilul de magazin să improvizeze, iar moar