Treceți la conținutul principal

Destinul lupului singuratic de Adrian Christescu



Editura Lebăda Neagră

 

Pagini: 439


"Lupul singuratic" este numele de cod al personajului principal Virgil Săvulescu a cărei viața o urmărim din copilărie și până la maturitate.

Prin intermediul lui, autorul ne poartă prin perioada absurdă a comunismului, anarhia revoluției din 1989 și prin noul regim de capitalism corupt din Romania orchestrat de marile forțele bancare mondiale. Toate aceste lucruri sunt foarte bine documentate și ne oferă o nouă perspectivă asupra istoriei și economiei din Romania.

Virgil este un orfan care și-a văzut mama ucisă de tatăl bețiv ajuns in pușcărie, iar coșmarul acestei scene i-a răpit somnul, fapt ce îl face să își găsească liniștea în lectură. Citește enorm, iar asta îi schimbă caracterul și viața. Așa ajunge să se împrietenescă și să fie înfiat de doctorul Săvulescu care îl tratează după ce a fost bătut de pedagogul din orfelinat.

Viața îi este influențată de bunul doctor care îi lasă moștenire pe langa toate bunurile sale lumești și o bună filosofie de a trăi. Îl învață să fie calm, să privească cu detașare orice problemă și să stăpânească artele marțiale, astfel că nu este foarte dificil să se adapteze când ajunge in armată. Aici își găsește chemarea și îmbrățișează cariera militară, însă dezamăgit de haosul din timpul revoluției, alege sa se înroleze in Legiunea Străină. Aici se remarcă și ajunge alaturi de câțiva camarazi să echilibreze ceea ce se întâmplă pe plan mondial prin angajamentele sale. 

Crime, urmăriri, jocuri de culise murdare. Toate aceste lucruri le veți întâlni citind acest roman care te poartă prin realitatea nevăzută a istoriei contemporane.

Recomand acest roman pentru povestea de viață extrem de interesantă a unui român ajuns în Legiunea Străină, precum și a ițelor încurcate din politica mondială.

Un roman interesant care merită atenția noastră.

Mulțumesc Editurii Lebăda Neagră pentru această poveste uimitoare.


Comentarii

  1. Casa mea a fost plină de nesfârșite probleme și mizerie care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR DAWN după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Sunt bucuros să vă spun tuturor că am obținut rezultatul dorit după 2 zile și dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR DAWN pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. . Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: ( dawnacuna314@gmail.com ) Whatsapp: +3550685677099 / +2349046229159 Acest comentariu de apreciere vine de la Julia Lorenzo.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

"Poveste dintr-o sticlă de parfum" de Adrian Petru Stepan

Editura Lebăda Neagră Pagini: 189 Aș putea număra pe degetele de la o mână cărțile care mi-au înmuiat sufletul atât de tare, încât să-mi umezească ochii, iar romanul al lui Adrian este unul dintre ele. Deși este unul de o dimensiune redusă, exact cât o esență de parfum de calitate ce îți face sufletul sa vibreze, romanul a adus o nouă premieră în viața mea din ultimii zece ani. A reușit să mă facă să recitesc întrega poveste la un interval scurt de timp. Firescul se desprinde din stilul acestui autor, iar cuvintele sunt atât de armonioase și frumos îmbinate, că îi dau un farmec aparte, nespus de liniștitor pentru suflet.  Un balsam frumos din tinerețea fiecăruia dintre noi sau un îndemn la aprofundarea unei realități de a cărei valoare nu ești conștient, în general, decât doar după mult timp. "Poveste dintr-o sticlă de parfum" aduce cu sine nostalgia unei tinereți pierdute, o poveste magică de iubire, așa cum este prima iubire din viața unui om, petrecută într-o atmosferă dom

"Vodcă roșie - O dușcă de necurat" de Bogdan Piticariu

  Editura Lebăda Neagră Pagini: 124 Șase povești horror, insolite și frumos concepute, plasate undeva în era comunistă menite nu neapărat să te sperie în așa măsură încât să nu dormi noaptea, ci mai degrabă să îți stârnească zâmbet, m-au fermecat și m-au făcut să citesc cu poftă fiecare narațiune în parte într-un timp foarte scurt. Fiecare poveste luată în parte e o experiență unică ce se inspiră din legende urbane-rurale care au circulat în epoca nu demult apusă a comunismului, în care sărăcia și opreliștile de tot felul, au dus la alternative mai mult sau mai puțin potrivite cu sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Vodca roșie este un  substituent pentru băutura dispărută din magazine cu care minerii au inlocuit-o cu un solvent industrial de abataj cu efecte devastatoare. Păluga, o ființă supranaturală își face apariția în comunitate, iar moartea își râde de oameni. Într-o altă poveste, lipsa alimentelor de la un aprozar îl face pe responsabilul de magazin să improvizeze, iar moar