Treceți la conținutul principal

Tărâmul făgăduinței. Omega de Andreea Dobașu

 



Editura Lebăda Neagră

Pagini: 292


Pentru început aș vrea să rețineți numele autoarei acestui volum: Andreea Dobașu. Cu siguranță veți mai auzi de el, mai ales dacă sunteți pasionați de literatura science-fiction și doriți să cunoașteți o creatoare fantastică de noi lumi, de vise extraordinar de bine conturate, palpabile și demne de refugiul fiecăruia dintre noi. 

Am fost surprins plăcut de acest debut în care am sesizat o ușurință neobișnuită de a zugrăvi peisaje pline de feerie in culori neasemuite, de a schița un viitor posibil și viabil alături de creiere sintetice care să ușureze viața oamenilor monitorizați fizic și psihic de multifuncționale personale inoculate sub piele și ajutate de nanoboții carbonici pe care fiecare om îi are implantați încă de la naștere. Fără să vreau am călătorit de pe o planetă pe alta cu o navă înzestrată cu o tehnologie superioară și cu un echipaj selectat genetic cu scopul de a salva omenirea.

"Andreea Dobașu (n. 1981, Iași) este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie Iași, promoția 2004. Pasiunea pentru literatura science-fiction a determinat conceperea ,,Tărâmului făgăduinței”, ,,Omega” fiind primul volum al acestei trilogii. În curând, autoarea va prezenta publicului și cel de-al doilea volum, ,,Alpha"”.Acestea sunt singurele informații pe care editura Lebăda Neagră ni le oferă, însă pentru a o cunoaște mai bine pe autoare cred că e suficient să o citiți...

Într-un viitor probabil în care omenirea s-a înmulțit sufocant, tehnologia și medicina a avansat uimitor, iar poluarea și disperarea se afla in prim-planul tuturor, amiralul Joseph Conrad inițiază un proiect ce urmărea ca elita fizică și intelectuală a omenirii să pregătească o altă planetă pentru supraviețuire. După numeroase studii și analize s-a ajuns la concluzia că planeta Omega este cea mai potrivită și apropiată ca structura de planeta noastră, așa că s-a pregătit un căpitan cu cele mai bune aptitudini, în persoana lui Karl Meyer, pentru a se imbarca pe Queen One cu un echipaj format din 2805 oameni( botaniști, zoologi, geneticieni umani, geologi și terraformatori).

Planeta Omega se dovedește un mister care, deși pare nelocuită, pune în pericol primii oameni ce pun piciorul în acele locuri. Pare vie, curioasă și capabilă de a comunica... Absoarbe pentru analiză câțiva cutezători, și printr-o formă de hipnoză reține doi reprezentanți ai umanității pe planetă, deși ceilalți membri ai echipajului sunt obligați să părăsească planeta din cauza unui element neprevăzut care pune stăpânire pe navă...

O poveste interesantă, captivantă care invită la a descoperi și volumul următor. Oare ce se întâmplă cu cei doi rămași? Oare vor reuși să convingă planeta sa îi accepte? Acestea sunt întrebări firești la care sper sa le aflu răspunsul în următoarele volume.

Am fost fascinat de această lume atât de frumos expusă și nu mi-a fost greu să mă acomodez cu denumirile de tehnologie avansată din acest potențial viitor.

Această carte m-a făcut să mă gândesc la cât de egoistă e natura umană care nu doar că a distrus planeta fara să se gândească la consecințe, dar e dispusă să sacrifice totul pentru a supraviețui... Oare chiar așa sa fie? Oare nu există iubire, respect și compasiune? Oare suntem condamnați la autodistrugere? 

Poate prin astfel de cărți și printr-o educație adecvată a copiilor, mai avem o șansă... 

Recomand acest volum!

Vă las un fragment care m-a impresionat: 

" În fața lui șerpuiau mii de culori peste dealuri și munți cât vedeai cu ochii. Zeci de nuanțe de roșu, albastru sau galben se amestecau fără logică, dar într-o armonie vizuală ce ar fi întrecut orice pictor sau program de creație conceput vreodată de mintea umană. Nuanțele se atingeau una într-alta și renășteau mai proaspete pe următoarea colină sau în hăul dintre doi munți. Nicio discrepanță cât de mică nu supăra ochiul, iar creierul absorbea jocul de culori ca un medicament aducător de fericire pură."

Comentarii

  1. Casa mea a fost plină de nesfârșite probleme și mizerie care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR DAWN după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Sunt bucuros să vă spun tuturor că am obținut rezultatul dorit după 2 zile și dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR DAWN pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. . Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: ( dawnacuna314@gmail.com ) Whatsapp: +3550685677099 / +2349046229159 Acest comentariu de apreciere vine de la Julia Lorenzo.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom...

Lanțul adicției de Daniela Bortea

  Pagini: 326 Editura: Creator Mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc acest roman care nu are pretenții de la autoare de a fi deosebit, și totuși... Veți avea o surpriză! Veți medita mult pe marginea lui, pentru că toți avem câteva zale dintr-un lanț al adicției. Suntem dependenți de iubire, iar asta implică suferință mai ales când cei dragi au o problemă. Nu de... matematică!🤣 De ce adicție?!  Nu vreau sa vorbesc doar despre dependența de droguri sau alcool care  macină viața celor care sunt prinși în aceste mreje autodistuctive, ci și despre cei care sunt legați sufletește de aceștia. Familia, prietenii, iubiții victimelor, sunt la rândul lor înlănțuiți într-o suferință continuă și implicit devin victime care se automutilează de vinovăția închipuită a celor aflați în această situație. Acest roman dezbate această temă dureroasă și provoacă un disconfort necesar pentru a înțelege realitatea.  Oricând se poate întâmpla ca cineva drag sa cadă într-o astfel de patimă...

SCRIE-MI! de Mugur Ioniță

  "Un roman despre puterea literaturii" Această carte a făcut ceva extraordinar! A reușit să dea un chip palpabil, nu doar iubirii ideale, ci și acelui ceva care îl face pe artist să își îndeplinească menirea și să săvârșească minunatul act de creație. Cumva, autorul a săvârșit un joc de reciprocitate inspirațională. A mers dincolo de o simplă poveste de dragoste și a transformat iubirea într-un izvor din care a băut atât el, cât si partenera lui pentru săvârșirea actului artistic. Dacă vreți, a transformat-o pe Albertina lui în Simonetta Vespucci a lui Sandro Botticelli și a devenit ceea ce Diego Rivera a fost pentru Frida Kahlo. La prima vedere, această carte este o frumoasă poveste de dragoste ce cuprinde, așa cum este firesc, toate etapele vieții, îmbină frumos cadrul poveștii cu povestea în sine și recunosc că pe tot parcursul lecturii mi-am notat câteva locuri pe care vreau să le vizitez când ajung în Timișoara. De exemplu, habar nu aveam că există o statuie a l...