Treceți la conținutul principal

Sub semnul clepsidrei de Adriana Moț

 


Pagini: 296

Editura Lebăda Neagră


Să presupunem că ești prins într-o viață în care destinul ți-a hărăzit o soartă de care nu ești chiar mulțumit în totalitate. Totuși, ai planurile tale, visele, speranțele, viciile in care îți găsești liniștea... Nu speri în miracole, însă ești conștient că tot ceea ce trăiești este consecința alegerilor tale. Îți vezi de viața ta așa cum o faci zilnic, nu te aștepți ca ceva să-ți perturbe tabieturile, însă deodată ești atacat și prins de niște mascați care te anesteziază prin metode doar de ei știute, apoi când te trezești... ești într-o cușcă cu bare de fier cu o trapă închisă sub picioare și multe butoane numerotate pe unul dintre grilaje, iar lângă tine sunt alți nouă oameni, la fel de panicați, complet necunoscuți și diferiți ca înfățișare și comportament!

Ce vor de la tine?!

Când panica ți se instalează în fiecare celulă a trupului tău, iar celelalte victime nu fac altceva decât să-ti amplifice FRICA, ei bine, exact in clipa aia, parca de nicăieri, apare o tavă cu o clepsidră pe ea. O voce care îți înghețată sângele în vene, anunță că după ce ultimul fir de nisip se va scurge, adică într-o oră și 30 minute, un om va muri.

Fiecare prizonier trebuie să apese un buton cu un număr ce corespunde fiecărei cuști, iar când toți se vor hotărî pe cine sa condamne, acestuia i se va deschide trapa, apoi clepsidra se va întoarce până când va rămâne doar unul...

Vă înfricoșează, nu?! Și pe mine... 

Ei bine așa s-au trezit nouă oameni aparent obișnuiți, pe care îi cunoaștem în parte, în thrillerului fascinant al Adrianei Moț. Fiecare victimă are câte o mică poveste de viață și reprezintă un tipar  comportamental ce se regăsește în societatea contemporană. 

Cine sunt victimele? Sa vedem...

Avem un arivist fără scrupule, in stare să facă orice pentru bani și poziție socială, o prostituată foarte inteligentă, însă resemnată și  care își vinde trupul pentru droguri, o mamă aparent ideală cu un soț bogat care duce o viață dublă, un soț și  o soție care și-au distrus reciproc visele in timp ce își cresc copiii, un bărbat frustrat de pierderea companiei tatălui său și rob al unei promisiuni, o femeie care face carieră prin compromisuri fara să știe dacă își mai iubește soțul, o studentă la medicină ce își dorește cu orice preț să se îmbogățească și în final, un pompier corupt ce ar fi trebuit să fie un model de moralitate...

Cine i-a adus pe acești oameni împreună și care este scopul jocului la care sunt obligați să participe? Cine va muri și cine va câștiga? Care este miza? 

Toate aceste întrebări mi le-am pus în timp ce am devorat această poveste, iar când am ajuns la final, am fost încântat de ceea ce am descoperit.

Tema acestui roman este timpul implacabil care lasă amprente asupra fiecărui om. Ajunși în situație limită, fiecare victimă își analizează viața și ceea ce au realizat ei până la acel moment de cotitură. 

Merită să îți irosești timpul fiind robul unei pasiuni efemere?

 Romanul te pune pe gânduri și te invită să meditezi la natura vremelnică a omului, iar la final rămâi cu roadele a ceea ce ai semănat o viață întreagă. Merită timpul tău ceea ce faci? 

 Foarte mult mi-a plăcut să analizez comportamentul victimelor care erau siliți să ucidă printr-o apăsare de buton pentru a-și salva viața. În situații extreme, omul se redescoperă pe sine și își poate decide soarta! Nici nu ai idee cine poate găsi rătăcit prin sine curajul de a fi erou sau... laș! 

Cel care a pus în scenă acest joc, este de fapt o piesă dintr-un alt joc menit sa ofere un răspuns într-o dilemă finală.

Trădarea apare de la cine nu te aștepți, iar moartea o însoțește. Totul este un experiment etic!

Mă bucur nespus că am descoperit un astfel de roman scris de un autor român contemporan, pentru că povestea are mister, suspans, momente de introspecție, un final imprevizibil și foarte multă calitate!


" Timpul nu se sfârșește niciodată. Tocmai acest lucru ar trebui să ne convingă de valoarea lui inestimabilă."


Aici am vorbit despre carte pe TikTok: Aici 








Comentarii

  1. Casa mea a fost plină de nesfârșite probleme și mizerie care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR DAWN după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Sunt bucuros să vă spun tuturor că am obținut rezultatul dorit după 2 zile și dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR DAWN pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. . Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: ( dawnacuna314@gmail.com ) Whatsapp: +3550685677099 / +2349046229159 Acest comentariu de apreciere vine de la Julia Lorenzo.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom...

Lanțul adicției de Daniela Bortea

  Pagini: 326 Editura: Creator Mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc acest roman care nu are pretenții de la autoare de a fi deosebit, și totuși... Veți avea o surpriză! Veți medita mult pe marginea lui, pentru că toți avem câteva zale dintr-un lanț al adicției. Suntem dependenți de iubire, iar asta implică suferință mai ales când cei dragi au o problemă. Nu de... matematică!🤣 De ce adicție?!  Nu vreau sa vorbesc doar despre dependența de droguri sau alcool care  macină viața celor care sunt prinși în aceste mreje autodistuctive, ci și despre cei care sunt legați sufletește de aceștia. Familia, prietenii, iubiții victimelor, sunt la rândul lor înlănțuiți într-o suferință continuă și implicit devin victime care se automutilează de vinovăția închipuită a celor aflați în această situație. Acest roman dezbate această temă dureroasă și provoacă un disconfort necesar pentru a înțelege realitatea.  Oricând se poate întâmpla ca cineva drag sa cadă într-o astfel de patimă...

SCRIE-MI! de Mugur Ioniță

  "Un roman despre puterea literaturii" Această carte a făcut ceva extraordinar! A reușit să dea un chip palpabil, nu doar iubirii ideale, ci și acelui ceva care îl face pe artist să își îndeplinească menirea și să săvârșească minunatul act de creație. Cumva, autorul a săvârșit un joc de reciprocitate inspirațională. A mers dincolo de o simplă poveste de dragoste și a transformat iubirea într-un izvor din care a băut atât el, cât si partenera lui pentru săvârșirea actului artistic. Dacă vreți, a transformat-o pe Albertina lui în Simonetta Vespucci a lui Sandro Botticelli și a devenit ceea ce Diego Rivera a fost pentru Frida Kahlo. La prima vedere, această carte este o frumoasă poveste de dragoste ce cuprinde, așa cum este firesc, toate etapele vieții, îmbină frumos cadrul poveștii cu povestea în sine și recunosc că pe tot parcursul lecturii mi-am notat câteva locuri pe care vreau să le vizitez când ajung în Timișoara. De exemplu, habar nu aveam că există o statuie a l...