Treceți la conținutul principal

Detronarea regelui de Lucian Ciuchița

 




Pagini: 250

Editura Literpress Publishing


"Sunt un scriitor care crede că poate să schimbe ceva în mişcarea haotică a lumii, o biată fiinţă care vrea să transmită un „ecou” în peştera ignoranţei, un Om care îşi doreşte ca Binele să învingă Răul Absolut.

Sunt un izvor nesecat de idei, o câmpie plină cu flori sălbatice, un cer împânzit de nori jucăuşi, ca focurile de artificii care spulberă întunericul nopţii; un spirit liber care dansează în jurul focului lăuntric... un simplu Om.

Sunt un naufragiat pe o insulă a singurătaţii stilistice, un supravieţuitor al vremurilor moderne, o amintire pentru generaţiile viitoare".

Lucian Ciuchiţă


Numele lui Lucian Ciuchița are un puternic impact, el fiind cunoscut nu doar in Romania ci și dincolo de granițele ei. Carierea sa de scriitor, jurnalist și cineast a făcut acest nume să fie unul de notorietate, apreciat nu doar de critici, ci și de regretatul scriitor Marin Sorescu care a  prefațat volumul de poezii „Oameni si țărmuri” cu care a debutat  în 1996.

Romanul "Detronarea regelui" este un răspuns argumentat și pertinent al unor întrebări care macină societatea actuală atât de greu încercată în ultimul timp. 

Pandemia de Covid-19, războiul Rusiei cu Ucraina care aparent este lipsit de sens și multe alte evenimente care ne-au marcat, își găsesc răspunsul aici sub forma unei povești cu o acțiune surprinzătoare și multe momente de suspans. Deși pare surprinzător, după ce am terminat acest roman, chiar mi-am pus întrebări serioase asupra subiectului și am ajuns la concluzia că este posibil să existe o mână de oameni care să decidă soarta umanității. Până la urmă, de ce nu ar exista o Ordine Mondială care să fie deasupra guvernelor, deasupra religiei și a umanității, pentru a decide numărul populației pe glob, bolile pe care sa le facem, nivelul de trai pe care să îl acceptăm?

Unul dintre cei care conduc lumea, Sir David Martin Hammer se hotărăște să fie capul organizației secrete prin impunerea unei Noi Ordini Mondiale, iar pentru asta invită la o iluzie de castel, o butaforie în fapt, 13 oameni diferiți în caracter și ocupație, însă desăvârșiți în domeniul lor de activitate. 

Un jurnalist specializat în articole care încercau să dea în vileag Ordinea Mondială, James Ferris precum și alți oameni cu influență în televiziune sau blogging, un scriitor, un afacerist in domeniul pariurilor, un om cu mare influență în lumea drogurilor și a armelor, o bibliotecară de cărți rare, o avocată cu o armată de ajutoare care se lupta contra companiilor farmaceutice și era capabilă de orice pentru a câștiga, au primit câte o invitație la castelul lui Sir David Martin Hammer alaturi de o mască venețiană de colorit diferit ce se potrivea cu personalitatea fiecăruia. Fiecare dintre acești invitați erau o pârghie pentru planul îndrăzneț al gazdei de a ajunge în vârful ierarhiei mondiale.

Invitații sunt copleșiți cu daruri și sume enorme de bani care printr-un șantaj îi obligă pe fiecare să accepte misiunile impuse pentru a discredita diferite persoane publice cu rol important în elita mondială. Ei urmau să fie supravegheați de James Ferris cel care va surprinde pe toată lumea prin propriul plan...

Va reuși Sir David Martin Hammer să conducă lumea cu ajutorul acestor oameni și a celor 7 gemeni, credincioși până la sacrificiu pe care îi avea ca ajutoare? James Ferris va decide altfel soarta lumii? Veți descoperi citind acest roman.

Lucian Ciuchița prin intermediul personajelor sale alese in așa măsură încât să cuprindă întreg spectrul social răspunde unor întrebări esențiale ce frământă societatea modernă contemporană.

Cât de grav este fenomenul încălzirii globale?

Care este cea mai bună cale spre a guverna?

Există riscul suprapopulării Planetei încât resursele să nu mai poată susține viața?

Este OMS o organizație necesară sau incompetentă, după cum afirma președintele Donald Trump?

ONG-urile, societatea civilă, în general, sunt ele capabile să se opună cu succes abuzurilor guvernelor?

Cât de important este rolul presei? Este a patra putere în stat?

Mai este nevoie acum, în mileniul III de religie?

Este discriminarea pozitivă soluția rezolvării inegalităților de tot felul?

Cum poți distrugere și prelua facerea unui rival în orice domeniu?

Care este viitorul industriei auto și aerospațiale?

Ce faci când viața îți oferă lămâi?

Este nevoie ca personalități din alte domenii, actori sportivi, muzicieni să își exprime public crezul în politică?

Credeți că actuala "Noua Ordine Mondială este depășită și / sau incompetentă?

Ei bine, răspunsurile sunt foarte competente și argumente pe măsură.

Vă invit sa citiți un roman surprinzător care nu doar că lămurește publicul asupra situației actuale, ci și vă incită prin răsturnări de situație și scene incredibile de sex...

Recomand!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom...

Lanțul adicției de Daniela Bortea

  Pagini: 326 Editura: Creator Mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc acest roman care nu are pretenții de la autoare de a fi deosebit, și totuși... Veți avea o surpriză! Veți medita mult pe marginea lui, pentru că toți avem câteva zale dintr-un lanț al adicției. Suntem dependenți de iubire, iar asta implică suferință mai ales când cei dragi au o problemă. Nu de... matematică!🤣 De ce adicție?!  Nu vreau sa vorbesc doar despre dependența de droguri sau alcool care  macină viața celor care sunt prinși în aceste mreje autodistuctive, ci și despre cei care sunt legați sufletește de aceștia. Familia, prietenii, iubiții victimelor, sunt la rândul lor înlănțuiți într-o suferință continuă și implicit devin victime care se automutilează de vinovăția închipuită a celor aflați în această situație. Acest roman dezbate această temă dureroasă și provoacă un disconfort necesar pentru a înțelege realitatea.  Oricând se poate întâmpla ca cineva drag sa cadă într-o astfel de patimă...

SCRIE-MI! de Mugur Ioniță

  "Un roman despre puterea literaturii" Această carte a făcut ceva extraordinar! A reușit să dea un chip palpabil, nu doar iubirii ideale, ci și acelui ceva care îl face pe artist să își îndeplinească menirea și să săvârșească minunatul act de creație. Cumva, autorul a săvârșit un joc de reciprocitate inspirațională. A mers dincolo de o simplă poveste de dragoste și a transformat iubirea într-un izvor din care a băut atât el, cât si partenera lui pentru săvârșirea actului artistic. Dacă vreți, a transformat-o pe Albertina lui în Simonetta Vespucci a lui Sandro Botticelli și a devenit ceea ce Diego Rivera a fost pentru Frida Kahlo. La prima vedere, această carte este o frumoasă poveste de dragoste ce cuprinde, așa cum este firesc, toate etapele vieții, îmbină frumos cadrul poveștii cu povestea în sine și recunosc că pe tot parcursul lecturii mi-am notat câteva locuri pe care vreau să le vizitez când ajung în Timișoara. De exemplu, habar nu aveam că există o statuie a l...