Treceți la conținutul principal

Aplicația de Arno Strobel

 



Editura Lebăda Neagră 

Pagini: 306


Nu cu mult timp în urmă să ai un telefon mobil nu era o necesitate. Obișnuiam să îmi fluier prietenii pe la ferestre după un semnal prestabilit, însă acum lucrurile s-au schimbat în societate. Nu poți să îți găsești un job fara telefon, nu poți comunica pe grupurile de WhatsApp cu colegii de serviciu pentru problemele cotidiene ce necesită atenție imediată, nu poți accesa informațiile necesare pentru diverse lucruri... Am ajuns să fim dependenți de tehnologie și  să considerăm dispozitivele electronice de neînlocuit. 

În acest thriller psihologic palpitant, un sistem de casă inteligentă cu scanner ocular cu care sunt dotate diferite familii din Germania se confruntă cu o mare problemă.

Toate aceste dispozitive electronice care ne-au invadat viața sunt controlate de un "soft" elaborat de diverși programatori, testat și retestat. Mereu vor fi puncte slabe și ca în orice lucru făcut de mâna omului există elemente de securitate care pot fi accesate de diverși hackeri.  Aceștia își creează un "backdoor" pe unde pot intra și prelua controlul asupra dispozitivelor. 

Ce s-ar întâmpla dacă aceștia ar avea acces la telefonul dumneavoastră care a ajuns atât de dezvoltat încât are acces la banii din conturile bancare?! Ei, dar dacă reușesc să pună stăpânire pe softul ce controlează casa dumneavoastră inteligentă? Pot intra in casă când doresc, pot porni camerele de supraveghere pentru a va urmări în cele mai intime ipostaze sau pot controla televizorul dumneavoastră Smart care își va arunca priviri indiscrete asupra casei, fără să bănuiți măcar! Vă imaginați un astfel de coșmar? Un străin din cine știe ce colț îndepărtat al lumii te poate urmări și îți poate controla viața...

Hendrik este un chirurg care lucrează la un spital din Hamburg și locuiește cu logodnica într-o casă pe care a dotat-o cu un astfel de  sistem de casă inteligentă. Pentru a controla sistemul era necesar o aplicație instalată pe smartphone. Astfel puteau securiza casa, puteau controla luminile, temperatura, televizorul sau sistemul audio. Camerele de supraveghere puteau fi accesate de la mare distanță, astfel că puteau observa orice anomalie. Totuși, ceva neobișnuit se întâmplă, iar când doctorul Hendrik se întoarce acasă după o intervenție  urgentă de serviciu din noapte, este surprins și panicat de dispariția logodnicei sale. Toate indiciile arată că aceasta l-ar fi părăsit pentru un alt bărbat, despre care Hendrik află ulterior ca și el și-ar fi părăsit familia inopinat.

Doctorul pornește o anchetă personală în ciuda polițiștilor care sunt convinși că nu este o infracțiune în acest caz, și încet, încet descoperă lucruri interesante și șocante... Mai multe familii cu exact același tip de sistem casă inteligentă au avut parte de o dispariție suspectă, mascată de aparențele unei părăsiri de domiciliu.

Alexandra, o stagiară din poliție, foarte pricepută în informatică, îl ajută pe Hendrik cu diferite informații esențiale în această lume a tehnologiei. Așa află că Adam, sistemul de casă inteligentă, este compromis.... Cine a luat controlul asupra casei? Viața îi era distrusă...

"Prima oară, acest necunoscut o luase pe Linda cu el, iar acum, a doua oară, îi arătase lui Hendrik cât se poate de limpede că pentru el nu mai exista niciun refugiu, nicio zonă personală nesupravegheată, apărată.

Plânse. Pentru Linda, pentru casa lui, pentru el însuși.

Dar curând simți cum altceva se trezeşte şi devine tot mai puternic în el. Mânia. Pentru tot ce le făcuse cel răspunzător de toate acestea. Le distrugea viața, pentru că aşa voia el."

Cine o răpise pe Linda și pe ceilalți oameni? În ce scop? 

Ei bine, eu am rămas șocat când am aflat, însă dacă ești dispus să îți instalezi browserul Tor și să navighezi în darkweb, unde sub protecția anonimatului se poate vinde și cumpăra orice... Are sens!

Vă invit la o lectură deosebit de plăcută care îți strecoară în vene teama picătură cu picătură, iar singurul  remediu pentru a scăpa de curiozitate și suspans este de citi cât mai repede și cât mai mult acest roman.

Pentru mine care sunt la a doua carte pe care o citesc de la acest autor, a devenit o certitudine că autorul este un maestru al suspansului, iar fiecare roman al său este fantastic! 

Recomand să citiți această poveste uimitoare!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

"Poveste dintr-o sticlă de parfum" de Adrian Petru Stepan

Editura Lebăda Neagră Pagini: 189 Aș putea număra pe degetele de la o mână cărțile care mi-au înmuiat sufletul atât de tare, încât să-mi umezească ochii, iar romanul al lui Adrian este unul dintre ele. Deși este unul de o dimensiune redusă, exact cât o esență de parfum de calitate ce îți face sufletul sa vibreze, romanul a adus o nouă premieră în viața mea din ultimii zece ani. A reușit să mă facă să recitesc întrega poveste la un interval scurt de timp. Firescul se desprinde din stilul acestui autor, iar cuvintele sunt atât de armonioase și frumos îmbinate, că îi dau un farmec aparte, nespus de liniștitor pentru suflet.  Un balsam frumos din tinerețea fiecăruia dintre noi sau un îndemn la aprofundarea unei realități de a cărei valoare nu ești conștient, în general, decât doar după mult timp. "Poveste dintr-o sticlă de parfum" aduce cu sine nostalgia unei tinereți pierdute, o poveste magică de iubire, așa cum este prima iubire din viața unui om, petrecută într-o atmosferă dom

"Vodcă roșie - O dușcă de necurat" de Bogdan Piticariu

  Editura Lebăda Neagră Pagini: 124 Șase povești horror, insolite și frumos concepute, plasate undeva în era comunistă menite nu neapărat să te sperie în așa măsură încât să nu dormi noaptea, ci mai degrabă să îți stârnească zâmbet, m-au fermecat și m-au făcut să citesc cu poftă fiecare narațiune în parte într-un timp foarte scurt. Fiecare poveste luată în parte e o experiență unică ce se inspiră din legende urbane-rurale care au circulat în epoca nu demult apusă a comunismului, în care sărăcia și opreliștile de tot felul, au dus la alternative mai mult sau mai puțin potrivite cu sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Vodca roșie este un  substituent pentru băutura dispărută din magazine cu care minerii au inlocuit-o cu un solvent industrial de abataj cu efecte devastatoare. Păluga, o ființă supranaturală își face apariția în comunitate, iar moartea își râde de oameni. Într-o altă poveste, lipsa alimentelor de la un aprozar îl face pe responsabilul de magazin să improvizeze, iar moar