Treceți la conținutul principal

Înger de serviciu de Ciprian Albu







Editura Lebăda Neagră

Pagini: 190


 Este imposibil să nu ai în suflet șerpi veninoși care să se trezească la viață când te aștepți mai puțin și să te muște adânc... Spun că este imposibil pentru că nici eu nu credeam că îi am, însă Ciprian Albu a făcut o vrăjitorie și am simțit fiori de gheață prin tot trupul, iar ființa mi s-a estompat într-un ritm evanescent, pagină cu pagină, capitol cu capitol. Am simțit fiecare cuvânt și am văzut ansamblul picturii de dincolo de aparențe. Ciprian Albu a reușit un fapt unic în literatură, a realizat un tablou desăvârșit al iubirii, capabil să îți arunce o nouă perspectivă asupra acestui sentiment.

Toți am iubit și probabil o vom mai face pentru că suntem ființe care trăim pentru fericire, senzualitate și speranțe, iar asta înseamnă că ne căutăm fericirea. Victor Hugo spunea că "cea mai mare bucurie a vieții este să fii convins că ești iubit" , atunci, cum sa nu îți faci din asta un ideal? Cum sa nu cauți tot ce este frumos, unic și perfect pentru a-l oferi iubirii?  

Sergiu se trezește într-o zi că nu mai este întreg, iar asta îl doare. Adina, frumoasa lui nebună, superbă, cu ochi albaștri și trup perfect, nu mai este în viața lui, a plecat și a luat cu ea o parte imensă din el.

Lacrimi, muzică pe placi de vinilin, amintiri care devin umbre și se mișcă de colo-colo și care îi spun că ele sunt unice și "Nu se suportă între ele" pentru că au dreptul de a fi în lumină... Cu asta se confruntă Sergiu, însă pentru a-l înțelege mai bine, îi aflăm povestea care poate fi a mea, a ta sau a oricui...

Sergiu a cunoscut-o pe Adina întâmplător, însă nu doar frumusețea ei l-a atras, ci vulnerabilitatea ei. A simțit că trebuie să o protejeze cu iubirea lui, să îi ofere fericirea după care tânjea și liniștea sufletească de care avea nevoie. Adina, în copilărie fusese oarecum abuzată de tată, și de aici dezechilibrul ei. 

Lucurile aparent erau frumoase între ei, își făceau planuri de viitor, se iubeau mai mult decât oricând, însă destinul le pregătise alte drumuri... Totul s-a spart prin egoismul Adinei care descoperise în literatura de dezvoltare personală, o evadare din brațele fericirii. Eul interior, a alungat iubirea. Nu mai avea loc în suflet, iar "morții cu morții și viii cu viii" era tot ce gândea. 

Destinul celor doi este ciudat și cu toate că iubirea lor a fost autentică și i-a urmărit mereu, cei doi trec prin viață mai departe și se confruntă cu monștrii nemiloși care le pune în pericol viața. 

Umbrele îl atrag pe Sergiu în propriul tablou și îl macină cu amintirile, iar Adina se confruntă cu un "monstru diform, sprijinit pe copitele din spate, cu blana scurtă, jerpelită." "Avea câțiva țepi în barbă și din când în când scotea limba vineție, dezvelindu-și dantura știrbă și cariată, prin care se plimbau nestingheriți viermi grași, cum sunt cei care-și fac veacul prin morminte, hrănindu-se cu cadavre."

Nu m-am așteptat nicio clipă ca deznodământul sa fie cel pe care ni l-a oferit autorul, însă m-a satisfăcut și pot afirma despre acest roman că este unul dintre cele mai bune cărți citite în ultima perioadă.

Felicitări autorului și mulțumim pentru că a oferit lumii acest minunat tablou literar al iubirii! 



 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

"Poveste dintr-o sticlă de parfum" de Adrian Petru Stepan

Editura Lebăda Neagră Pagini: 189 Aș putea număra pe degetele de la o mână cărțile care mi-au înmuiat sufletul atât de tare, încât să-mi umezească ochii, iar romanul al lui Adrian este unul dintre ele. Deși este unul de o dimensiune redusă, exact cât o esență de parfum de calitate ce îți face sufletul sa vibreze, romanul a adus o nouă premieră în viața mea din ultimii zece ani. A reușit să mă facă să recitesc întrega poveste la un interval scurt de timp. Firescul se desprinde din stilul acestui autor, iar cuvintele sunt atât de armonioase și frumos îmbinate, că îi dau un farmec aparte, nespus de liniștitor pentru suflet.  Un balsam frumos din tinerețea fiecăruia dintre noi sau un îndemn la aprofundarea unei realități de a cărei valoare nu ești conștient, în general, decât doar după mult timp. "Poveste dintr-o sticlă de parfum" aduce cu sine nostalgia unei tinereți pierdute, o poveste magică de iubire, așa cum este prima iubire din viața unui om, petrecută într-o atmosferă dom

"Vodcă roșie - O dușcă de necurat" de Bogdan Piticariu

  Editura Lebăda Neagră Pagini: 124 Șase povești horror, insolite și frumos concepute, plasate undeva în era comunistă menite nu neapărat să te sperie în așa măsură încât să nu dormi noaptea, ci mai degrabă să îți stârnească zâmbet, m-au fermecat și m-au făcut să citesc cu poftă fiecare narațiune în parte într-un timp foarte scurt. Fiecare poveste luată în parte e o experiență unică ce se inspiră din legende urbane-rurale care au circulat în epoca nu demult apusă a comunismului, în care sărăcia și opreliștile de tot felul, au dus la alternative mai mult sau mai puțin potrivite cu sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Vodca roșie este un  substituent pentru băutura dispărută din magazine cu care minerii au inlocuit-o cu un solvent industrial de abataj cu efecte devastatoare. Păluga, o ființă supranaturală își face apariția în comunitate, iar moartea își râde de oameni. Într-o altă poveste, lipsa alimentelor de la un aprozar îl face pe responsabilul de magazin să improvizeze, iar moar