Treceți la conținutul principal

"Drumul spre casă" de Sebastian Fitzak




Editura Lebăda Neagră

Pagini: 415

"— Ați simțit vreodată atâta spaimă, încât fiecare celulă 

din corp să vă doară?" 

Acestea sunt vorbele pe care o femeie îngrozită de abuzuri si rele tratamente le adresează unui operator de telefonie care furniza serviciul de însoțitor.

Violența de orice tip este condamnabilă și chiar nu contează dacă victima este femeie sau bărbat. Urmările sunt aceleași și poate, (de fapt nu poate, sigur) cu un punct în defavoarea femeilor, pentru că nu degeaba se spune că sunt sexul slab. Sunt dotate cu mai puțină forță fizică, însă cu mult mai multă grație și delicatețe, iar când e vorba despre toleranța durerii... Mă întreb unde naiba intra atâta forță și voință într-o mână de om? Noi, bărbații, ne cam facem testamentul la fiecare răceală mai zdravănă. Eu, bunăoară, cred că i-am spus soției de vreo patru ori unde vreau sa fiu înmormântat, cu ce să mă îmbrace și ce muzică să îmi cânte, iar acum că a venit vorba, eu habar nu am ce ar trebui sa fac, dacă moare ea... Nu și-a făcut testamentul ca alții...🤣

Umblă o vorbă prin popor care spune că “O femeie nu trebuie atinsa nici macar cu o floare”, atât de mare este prețuirea și respectul pe care bărbatul ar trebui să îl aibă în prezența unei femei, însă se pare că nu este o regulă absolut acceptată, așa că mai există și excepții... Prea multe din păcate. 

Am auzit și chiar am văzut cazuri de femei maltratate, însă aici alcoolul a fost cel care a preluat mintea bărbatului și a înnecat iubirea și umanitatea în uitare, lăsând ca instinctul animal să preia frâiele simțirii. Aceste cazuri de violență, putem să le numim "rătăciri" pentru că nu vin din răutate, au ca efect aceeași durere pe care o întâlnim și la alte cazuri de violență, mult mai grave, care apar din dereglări psihice, din răutate și sadism. Totuși, bărbații care au aceste dereglări psihice, de ce le au? Ce anomalie s-a petrecut în viața lor de au ajuns astfel?

Sebastian Fitzak ne răspunde la aceaste întrebări, însă mai adaugă ceva care îl face unul dintre autorii mei favoriți. Adaugă suspans și o desfășurare a acțiunii extrem de surprinzătoare cu o încrengătura de situații și personaje fascinante.

Un criminal în serie cu o poreclă ciudată, Kalendar-Killer, pe care și-a căpătat-o pentru că își informa victimele când urma să fie ucise. El nu ezita sa folosească sângele femeilor, din rănile pe care le provoca, pentru a scrie pe perete o anumită dată, o limită absolută care ducea fie la moarte, fie la izbăvire. Dar ce anume trebuia să facă femeia prinsa in plasa ucigașului?

Ei bine, aici e o întreagă poveste extraordinară pe care va invit să o descoperiți... Se pare că, potențiala victimă, trebuia să își pună ordine în viață forțat. Să se vindece de traumele unor abuzuri, să lupte și să ucidă... Complicat nu? 

O femeie abuzată fizic, cuprinsă de groază și ținută cumva forțat prin niște pârghii bine ancorate în viața ei de victimă-soție, trebuia să își învingă temerile, frica de a-și pierde copiii care de cele mai multe ori, reprezentau principalul instrument de șantaj. Trebuia să rupă cumva destinul moștenit genetic și care la rândul ei îl va lăsa ca un blestem etern urmașilor pe linie feminină.

" Dar bărbații slabi lasă de la ei ca femeile lor s-o apuce pe căi greșite. E ca la copiii. Au nevoie de reguli. Nu este un semn de iubire dacă li se permite orice, ba dimpotrivă. Este lene și slăbiciune atunci când părinții nu sunt atenți la maniere. În fond, este chiar o crimă, căci copiii unor astfel de părinți neautoritari devin mai târziu incapabil în viață și, la rândul lor, părinți deplorabili, care din nou produc copii leneși incapabili."

Klara este o astfel de victimă. Chinuită de soț in cele mai cumplite moduri, bătută, vândută unor sadici, și cu un pas în apropierea morții mereu, intră în vizorul lui Kalendar-Killer. Trebuie să se lase ucisă sau să îndeplinească condițiile imposibile ale psihopatului criminal. Alături de ea, pe tot parcursul clipelor dificile apare Jules, operatorul de telefonie mobilă de pe linia de " însoțitori"... 

Ce se va întâmpla cu Klara? Cine este Kalendar-Killer? 

Va invit sa descoperiți un roman ce te ține în suspans pe toată parcurgerea lui.

Oare criminalul nu are un sâmbure de înțelepciune în motivația lui? 

Rămâne să interpretați dumneavoastră.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom...

Lanțul adicției de Daniela Bortea

  Pagini: 326 Editura: Creator Mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc acest roman care nu are pretenții de la autoare de a fi deosebit, și totuși... Veți avea o surpriză! Veți medita mult pe marginea lui, pentru că toți avem câteva zale dintr-un lanț al adicției. Suntem dependenți de iubire, iar asta implică suferință mai ales când cei dragi au o problemă. Nu de... matematică!🤣 De ce adicție?!  Nu vreau sa vorbesc doar despre dependența de droguri sau alcool care  macină viața celor care sunt prinși în aceste mreje autodistuctive, ci și despre cei care sunt legați sufletește de aceștia. Familia, prietenii, iubiții victimelor, sunt la rândul lor înlănțuiți într-o suferință continuă și implicit devin victime care se automutilează de vinovăția închipuită a celor aflați în această situație. Acest roman dezbate această temă dureroasă și provoacă un disconfort necesar pentru a înțelege realitatea.  Oricând se poate întâmpla ca cineva drag sa cadă într-o astfel de patimă...

Ela E.H. scriitoarea care a surprins piața de carte din Romania

Va salut dragii mei! Ela E.H. ( Elena Eremencu)  creatoare a unui roman care a surprins piața de carte din Romania a acceptat invitația mea și a susținut un interviu în cadrul grupului " Cartea - Portal pentru suflet ". "Iarta-ma că te-am iubit" este un roman uimitor și care are o însemnătate aparte pentru mine, eu  fiind cel care i-a făcut prima recenzie după apariție... ( Se pare că i-am purtat noroc! 😁) https://ursulescu.blogspot.com/2020/03/iarta-ma-ca-te-am-iubit-de-ela-eh.html Ela E.H. s-a născut în Slatina si și-a petrecut primele zile de viață intr-un incubator pentru prematuri. De doua ori  și-a pierdut viața, până a decis să trăiască si să meargă acasă la pieptul mamei. Dupa terminarea liceului, a urmat Facultatea de Relatii Economice Internationale, deși initial a fost îndrăgostită de chirurgie. Pasiunea pentru psihologie si-a descoperit-o inca din liceu, dar viitorul în bratele ei, nu suna promitator in Romania. La cateva zile dupa absolvirea facult...