Treceți la conținutul principal

"Moartea în Carmague" de Cay Rademacher



Pagini 359

Autorul față de care am căpătat o slăbiciune încă de la primul volum, ne surprinde cu un alt thriller fascinant ce continuă seria aventurilor lui Roger Blanc, un căpitan ajuns în regiunea Provence în urma unui complot al secretarului de stat Jean-Charles Vilaron-Allegre. Acesta îl vede ca pe un ghimpe în coastă din cauza specializării sale de a demasca politicieni corupți. Astfel că, pentru a scăpa de el, îl transferă departe de Paris și de viața politică importantă. La acest transfer contribuie și faptul că Roger Blanc este în plin divorț cu soția care l-a părăsit pentru amant, iar singura locuință de care mai dispune este o casă moștenită de la un unchi ce a trăit în Provence.
În această nouă aventură captivantă pe care ne-o oferă autorul, după "Mistralul Ucigaș", căpitanul Roger Blanc este atras în ancheta unui caz neobișnuit în regiunea Carmague. Se știe că acest loc este cunoscut prin cursa Carmague, un fel de coridă spaniolă, care se diferențiază prin faptul că taurul nu este sacrificat în timpul spectacolului, ci este admirată îndemânarea participanților ce trebuie să ia dintre coarnele animalelor un premiu. Tot în această regiune a trăit o perioadă de de timp, binecunoscutul pictor Vincent van Gogh care a lăsat în urmă câteva tablouri extraordinare create aici. Care este legătura dintre aceste două evenimente? 
Ei bine, autorul reușește să ne surprindă prin povestea unei morți neobișnuite, susceptibilă de crimă. 
Un reporter cunoscut în lumea pariziană, fost toxicoman care încerca să se reabiliteze printr-un reportaj bombă ce ar fi putut devasta lumea artei prin ceea ce se știa despre pictorul Vincent van Gogh, intră pe firul unei anchete ce avea că obiect un tablou dispărut cu mult timp in urmă. Din păcate reporterul nu reușește să ducă la capăt ce și-a propus pentru că este găsit mort pe drumul unde obișnuia să se plimbe cu bicicleta, spintecat de un taur antrenat pentru cursele Carmague. Cineva eliberase animalul chiar atunci când trecea reporterul. 
Căpitanul Roger Blanc nu crede în supoziția unui accident ce părea evident și începe o anchetă pe cont propriu ajutat de locotenentul Marius Tonon. 
Va dovedi că acest accident este unul premeditat care se transformă în crimă? Cine este ucigașul? Ce legătură din lumea artei putea avea un așa impact încât să fie ucis reporterul?
Veți fi uimiți...
 Am citit această carte cu sufletul la gură și am așteptat cu nerăbdare să aflu care a fost motivația uciderii bietului reporter, dar mai ales cine a fost criminalul. Am fost surprins! 
Mi-a plăcut această poveste, nu doar din perspectiva firului epic, ci și pentru că am aflat lucruri mai puțin cunoscute din viața pictorului Vincent van Gogh. Nu mai vorbesc despre faptul că am aflat de cursa Carmague, despre care nu aveam habar... Am căutat pe YouTube, am citit și mă declar un fan înfocat al acestui spectacol.
Recomand această lectură!



  








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

"Poveste dintr-o sticlă de parfum" de Adrian Petru Stepan

Editura Lebăda Neagră Pagini: 189 Aș putea număra pe degetele de la o mână cărțile care mi-au înmuiat sufletul atât de tare, încât să-mi umezească ochii, iar romanul al lui Adrian este unul dintre ele. Deși este unul de o dimensiune redusă, exact cât o esență de parfum de calitate ce îți face sufletul sa vibreze, romanul a adus o nouă premieră în viața mea din ultimii zece ani. A reușit să mă facă să recitesc întrega poveste la un interval scurt de timp. Firescul se desprinde din stilul acestui autor, iar cuvintele sunt atât de armonioase și frumos îmbinate, că îi dau un farmec aparte, nespus de liniștitor pentru suflet.  Un balsam frumos din tinerețea fiecăruia dintre noi sau un îndemn la aprofundarea unei realități de a cărei valoare nu ești conștient, în general, decât doar după mult timp. "Poveste dintr-o sticlă de parfum" aduce cu sine nostalgia unei tinereți pierdute, o poveste magică de iubire, așa cum este prima iubire din viața unui om, petrecută într-o atmosferă dom

"Vodcă roșie - O dușcă de necurat" de Bogdan Piticariu

  Editura Lebăda Neagră Pagini: 124 Șase povești horror, insolite și frumos concepute, plasate undeva în era comunistă menite nu neapărat să te sperie în așa măsură încât să nu dormi noaptea, ci mai degrabă să îți stârnească zâmbet, m-au fermecat și m-au făcut să citesc cu poftă fiecare narațiune în parte într-un timp foarte scurt. Fiecare poveste luată în parte e o experiență unică ce se inspiră din legende urbane-rurale care au circulat în epoca nu demult apusă a comunismului, în care sărăcia și opreliștile de tot felul, au dus la alternative mai mult sau mai puțin potrivite cu sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Vodca roșie este un  substituent pentru băutura dispărută din magazine cu care minerii au inlocuit-o cu un solvent industrial de abataj cu efecte devastatoare. Păluga, o ființă supranaturală își face apariția în comunitate, iar moartea își râde de oameni. Într-o altă poveste, lipsa alimentelor de la un aprozar îl face pe responsabilul de magazin să improvizeze, iar moar