Treceți la conținutul principal

"Trădarea" de David Gilman

 


 Editura Lebăda Neagră 

Pagini: 601


Am fost foarte încântat să descopăr că aventurile lui Dan Raglan continuă, după ce m-a încântat în romanul "Englezul". Bineînțeles că îl redescoperim pe omul de arme, inteligent și periculos, capabil să facă orice pentru a-și atinge țelul. El este același fost combatant din Legiunea Franceză, extraordinar de inteligent și tenace, care, datorită calităților sale deosebite, ajunge să lucreze pentru serviciile secrete. Raglan devine pentru foștii săi colegi un om la care poți apela cu încredere când ești în pericol de moarte, iar pentru lumea spionajului este un om temut, de care e mai bine să te ferești, pentru că nu poate fi controlat, în ciuda beneficiilor de care te-ai fi putut bucura de pe urma serviciilor sale.

Unul dintre foștii camarazi dispare, însă nu înainte de a-l chema pe Raglan în ajutor, prin intermediul altor foști legionari. Dan nu ezită și încearcă să afle care este problema pentru care a fost contactat, însă moartea începe să semene cadavre menite să îl oprească pe spion să intervină.

Acțiunea devine tot mai interesantă și mai complicată, pentru că FBI-ul intră pe fir și îl suspectează pe Raglan de crimele ce tot îi apar în cale. Evident, cineva se străduiește să îi însceneze toate aceste morți suspecte.

Autorul se folosește de această poveste pentru a da glas unor suspiciuni care au planat de-a lungul timpului asupra corupției din Pentagonul american.

Raglan descoperă că prietenul său a intrat pe firul unei anchete periculoase care îi punea viața în joc și care avea legătură cu traficul de arme realizat pe ruta unor traficanți de droguri.

Acest roman abundă de eroism, sacrificiu, loialitate și... dragoste.

Raglan este tipul de erou complet, capabil să rezolve orice situație dificilă. Chiar dacă este rănit și ajunge în jungla din Honduras, se luptă nu doar cu condițiile vitrege de aici, ci și cu o întreagă armată de traficanți. Raglan este eroul de care orice om are nevoie să îl aibă aproape și orice stat și l-ar dori în serviciile sale.

"Trădarea" intră adânc în lumea ascunsă din spatele unei Americi frumoase, bune și puternice, așa cum ne este înfățișată la televizor. Ne expune natura îndoielnică a omului care, odată ajuns la putere, caută să își hrănească nu doar buzunarul, ci și egoul, prin puterea pe care o posedă.

Romanul lui David Gilman este fascinant și incită cititorul să devină parte activă în acest roman, prin afecțiunea inerentă cu care îl bucură pe eroul principal.

Recomand cu drag un roman de acțiune adevărată, care te ține cu sufletul la gură pe tot parcursul lui.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom...

Lanțul adicției de Daniela Bortea

  Pagini: 326 Editura: Creator Mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc acest roman care nu are pretenții de la autoare de a fi deosebit, și totuși... Veți avea o surpriză! Veți medita mult pe marginea lui, pentru că toți avem câteva zale dintr-un lanț al adicției. Suntem dependenți de iubire, iar asta implică suferință mai ales când cei dragi au o problemă. Nu de... matematică!🤣 De ce adicție?!  Nu vreau sa vorbesc doar despre dependența de droguri sau alcool care  macină viața celor care sunt prinși în aceste mreje autodistuctive, ci și despre cei care sunt legați sufletește de aceștia. Familia, prietenii, iubiții victimelor, sunt la rândul lor înlănțuiți într-o suferință continuă și implicit devin victime care se automutilează de vinovăția închipuită a celor aflați în această situație. Acest roman dezbate această temă dureroasă și provoacă un disconfort necesar pentru a înțelege realitatea.  Oricând se poate întâmpla ca cineva drag sa cadă într-o astfel de patimă...

SCRIE-MI! de Mugur Ioniță

  "Un roman despre puterea literaturii" Această carte a făcut ceva extraordinar! A reușit să dea un chip palpabil, nu doar iubirii ideale, ci și acelui ceva care îl face pe artist să își îndeplinească menirea și să săvârșească minunatul act de creație. Cumva, autorul a săvârșit un joc de reciprocitate inspirațională. A mers dincolo de o simplă poveste de dragoste și a transformat iubirea într-un izvor din care a băut atât el, cât si partenera lui pentru săvârșirea actului artistic. Dacă vreți, a transformat-o pe Albertina lui în Simonetta Vespucci a lui Sandro Botticelli și a devenit ceea ce Diego Rivera a fost pentru Frida Kahlo. La prima vedere, această carte este o frumoasă poveste de dragoste ce cuprinde, așa cum este firesc, toate etapele vieții, îmbină frumos cadrul poveștii cu povestea în sine și recunosc că pe tot parcursul lecturii mi-am notat câteva locuri pe care vreau să le vizitez când ajung în Timișoara. De exemplu, habar nu aveam că există o statuie a l...