Treceți la conținutul principal

"Trădarea" de David Gilman

 


 Editura Lebăda Neagră 

Pagini: 601


Am fost foarte încântat să descopăr că aventurile lui Dan Raglan continuă, după ce m-a încântat în romanul "Englezul". Bineînțeles că îl redescoperim pe omul de arme, inteligent și periculos, capabil să facă orice pentru a-și atinge țelul. El este același fost combatant din Legiunea Franceză, extraordinar de inteligent și tenace, care, datorită calităților sale deosebite, ajunge să lucreze pentru serviciile secrete. Raglan devine pentru foștii săi colegi un om la care poți apela cu încredere când ești în pericol de moarte, iar pentru lumea spionajului este un om temut, de care e mai bine să te ferești, pentru că nu poate fi controlat, în ciuda beneficiilor de care te-ai fi putut bucura de pe urma serviciilor sale.

Unul dintre foștii camarazi dispare, însă nu înainte de a-l chema pe Raglan în ajutor, prin intermediul altor foști legionari. Dan nu ezită și încearcă să afle care este problema pentru care a fost contactat, însă moartea începe să semene cadavre menite să îl oprească pe spion să intervină.

Acțiunea devine tot mai interesantă și mai complicată, pentru că FBI-ul intră pe fir și îl suspectează pe Raglan de crimele ce tot îi apar în cale. Evident, cineva se străduiește să îi însceneze toate aceste morți suspecte.

Autorul se folosește de această poveste pentru a da glas unor suspiciuni care au planat de-a lungul timpului asupra corupției din Pentagonul american.

Raglan descoperă că prietenul său a intrat pe firul unei anchete periculoase care îi punea viața în joc și care avea legătură cu traficul de arme realizat pe ruta unor traficanți de droguri.

Acest roman abundă de eroism, sacrificiu, loialitate și... dragoste.

Raglan este tipul de erou complet, capabil să rezolve orice situație dificilă. Chiar dacă este rănit și ajunge în jungla din Honduras, se luptă nu doar cu condițiile vitrege de aici, ci și cu o întreagă armată de traficanți. Raglan este eroul de care orice om are nevoie să îl aibă aproape și orice stat și l-ar dori în serviciile sale.

"Trădarea" intră adânc în lumea ascunsă din spatele unei Americi frumoase, bune și puternice, așa cum ne este înfățișată la televizor. Ne expune natura îndoielnică a omului care, odată ajuns la putere, caută să își hrănească nu doar buzunarul, ci și egoul, prin puterea pe care o posedă.

Romanul lui David Gilman este fascinant și incită cititorul să devină parte activă în acest roman, prin afecțiunea inerentă cu care îl bucură pe eroul principal.

Recomand cu drag un roman de acțiune adevărată, care te ține cu sufletul la gură pe tot parcursul lui.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

"Poveste dintr-o sticlă de parfum" de Adrian Petru Stepan

Editura Lebăda Neagră Pagini: 189 Aș putea număra pe degetele de la o mână cărțile care mi-au înmuiat sufletul atât de tare, încât să-mi umezească ochii, iar romanul al lui Adrian este unul dintre ele. Deși este unul de o dimensiune redusă, exact cât o esență de parfum de calitate ce îți face sufletul sa vibreze, romanul a adus o nouă premieră în viața mea din ultimii zece ani. A reușit să mă facă să recitesc întrega poveste la un interval scurt de timp. Firescul se desprinde din stilul acestui autor, iar cuvintele sunt atât de armonioase și frumos îmbinate, că îi dau un farmec aparte, nespus de liniștitor pentru suflet.  Un balsam frumos din tinerețea fiecăruia dintre noi sau un îndemn la aprofundarea unei realități de a cărei valoare nu ești conștient, în general, decât doar după mult timp. "Poveste dintr-o sticlă de parfum" aduce cu sine nostalgia unei tinereți pierdute, o poveste magică de iubire, așa cum este prima iubire din viața unui om, petrecută într-o atmosferă dom

"Vodcă roșie - O dușcă de necurat" de Bogdan Piticariu

  Editura Lebăda Neagră Pagini: 124 Șase povești horror, insolite și frumos concepute, plasate undeva în era comunistă menite nu neapărat să te sperie în așa măsură încât să nu dormi noaptea, ci mai degrabă să îți stârnească zâmbet, m-au fermecat și m-au făcut să citesc cu poftă fiecare narațiune în parte într-un timp foarte scurt. Fiecare poveste luată în parte e o experiență unică ce se inspiră din legende urbane-rurale care au circulat în epoca nu demult apusă a comunismului, în care sărăcia și opreliștile de tot felul, au dus la alternative mai mult sau mai puțin potrivite cu sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Vodca roșie este un  substituent pentru băutura dispărută din magazine cu care minerii au inlocuit-o cu un solvent industrial de abataj cu efecte devastatoare. Păluga, o ființă supranaturală își face apariția în comunitate, iar moartea își râde de oameni. Într-o altă poveste, lipsa alimentelor de la un aprozar îl face pe responsabilul de magazin să improvizeze, iar moar