Treceți la conținutul principal

**Pe urmele ucigașilor** de Arno Strobel

 



Editura Lebăda Neagră

Pagini: 331



De cum am pus mâna pe această carte, am știut că mă așteaptă o experiență captivantă care mă va deconecta complet de cotidian. Arno Strobel, un maestru al thriller-ului, nu m-a dezamăgit. Încă o dată, autorul și-a dovedit abilitatea excepțională de a construi un suspans continuu, menținându-mă pe muchie de cuțit de la prima până la ultima pagină.


Subiectul central al romanului este pedofilia – o temă care inevitabil provoacă revoltă, dezgust și teamă. Este greu de conceput cum un asemenea comportament poate exista, fiind o formă de abuz pe care nu o putem înțelege, cu atât mai puțin accepta. Pedofilia este un act patologic, inacceptabil din punct de vedere moral și legal, și unul care, odată comis, lasă cicatrici adânci asupra victimelor sale. Gândul că un adult poate profita de inocența unui copil este dureros, iar Strobel explorează în profunzime această durere și complexitatea emoțiilor care o însoțesc. Chiar dacă se depun mari eforturi pentru reabilitarea psihologică a unui copil abuzat, efectele sunt de durată, iar vindecarea completă este adesea imposibilă.


Personajul principal, Max Bischoff, este un fost anchetator din Köln, cunoscut pentru talentul său excepțional. În urma unui caz care i-a zguduit viața personală, Max a ales să se retragă din poliție și să devină profesor la Academia de Poliție. Însă, faima și instinctele sale nu l-au părăsit. Când un tată disperat, a cărui fiică a dispărut în urmă cu șase ani, îl roagă să preia cazul ca detectiv particular, Max se trezește prins într-un nou mister. O serie de dispariții recente, similare cu cea a fiicei bărbatului, indică faptul că răpitorul de atunci este din nou activ. Mai mult, apariția unor obiecte dispărute odată cu fata în casa tatălui ei, și alte urme bizare, sugerează că fata ar putea fi în viață și chiar aproape de familie, deși nu se arată fizic. Ce se întâmplă, de fapt?


Colaborând cu foștii săi colegi, Max se angajează într-o investigație care se transformă într-un adevărat montagne russe emoțional. Fiecare pagină dezvăluie noi mistere și pericole, lăsând urme adânci în sufletele tuturor celor implicați în anchetă, în special ale victimelor.


Cartea lui Strobel reușește să îndeplinească două scopuri esențiale. În primul rând, trage un semnal de alarmă cu privire la vulnerabilitatea copiilor, care nu se pot apăra de cei care ar trebui să îi protejeze. Autorul subliniază cât de dificil este să prevenim astfel de abuzuri, în ciuda eforturilor profesorilor și psihologilor din școli. Întrebarea care rămâne este: pot acești profesioniști să protejeze cu adevărat un copil împotriva unei rude apropiate sau chiar a unui părinte?


În al doilea rând, Strobel reușește să creeze o lume în care cititorul este captiv, absorbit de mister și acțiune. Fiecare capitol te provoacă să pornești și tu, alături de Max, pe urmele ucigașilor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

Lanțul adicției de Daniela Bortea

  Pagini: 326 Editura: Creator Mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc acest roman care nu are pretenții de la autoare de a fi deosebit, și totuși... Veți avea o surpriză! Veți medita mult pe marginea lui, pentru că toți avem câteva zale dintr-un lanț al adicției. Suntem dependenți de iubire, iar asta implică suferință mai ales când cei dragi au o problemă. Nu de... matematică!🤣 De ce adicție?!  Nu vreau sa vorbesc doar despre dependența de droguri sau alcool care  macină viața celor care sunt prinși în aceste mreje autodistuctive, ci și despre cei care sunt legați sufletește de aceștia. Familia, prietenii, iubiții victimelor, sunt la rândul lor înlănțuiți într-o suferință continuă și implicit devin victime care se automutilează de vinovăția închipuită a celor aflați în această situație. Acest roman dezbate această temă dureroasă și provoacă un disconfort necesar pentru a înțelege realitatea.  Oricând se poate întâmpla ca cineva drag sa cadă într-o astfel de patimă, iar acest roman t

SCRIE-MI! de Mugur Ioniță

  "Un roman despre puterea literaturii" Această carte a făcut ceva extraordinar! A reușit să dea un chip palpabil, nu doar iubirii ideale, ci și acelui ceva care îl face pe artist să își îndeplinească menirea și să săvârșească minunatul act de creație. Cumva, autorul a săvârșit un joc de reciprocitate inspirațională. A mers dincolo de o simplă poveste de dragoste și a transformat iubirea într-un izvor din care a băut atât el, cât si partenera lui pentru săvârșirea actului artistic. Dacă vreți, a transformat-o pe Albertina lui în Simonetta Vespucci a lui Sandro Botticelli și a devenit ceea ce Diego Rivera a fost pentru Frida Kahlo. La prima vedere, această carte este o frumoasă poveste de dragoste ce cuprinde, așa cum este firesc, toate etapele vieții, îmbină frumos cadrul poveștii cu povestea în sine și recunosc că pe tot parcursul lecturii mi-am notat câteva locuri pe care vreau să le vizitez când ajung în Timișoara. De exemplu, habar nu aveam că există o statuie a l