Treceți la conținutul principal

"Dincolo de eternitate" de Raluca Alina Iorga


"Zânele există, iar magia lor este pentru eternitate..." și ce se întâmplă când una dintre zâne, cuprinsă de mărinimia caracteristică se hotărăște să scrie o carte? Ei bine...apare acest minunat roman, iar magia ei ajunge  în sufletele noastre și simți cam tot ce înseamnă să fii o ființă magică.

Nu am citit acest roman așa cum se citește...L-am trăit cu sufletul de copil prin prisma unui adult care înțelege esența iubirii. L-am devorat și pe alocuri am simțit că aparțin acestei lumi. 

Raluca nu scrie. Trăiește totul și pune în paginile sale tot ceea ce o reprezintă. E imposibil să nu iubești  o carte care îți expune un suflet minunat.

Acest roman este o poveste de inițiere, de maturizare a sufletului care îl  poartă pe Daizus, personajul principal masculin,  spre desăvârșire. El suferă o metamorfoză pe măsură ce își găsește adevărată menire și luptă cu tot sufletul pentru ceea ce stă la baza existenței. Luptă pentru iubire.

 Povestea lui Făt-Frumos se împletește cu legenda Ielelor și a Sânzienelor. Întâlnim simboluri și elemente de basm care ne-au încântat copilăria și nici nu realizezi cât de frumos se bucură sufletul cu o astfel de carte. Te întorci fara să vrei la sentimentul acela pe care îl aveai când tremurai pentru personajele favorite din basme în timp ce se luptau cu Zmeul cel rău, Muma Padurii sau Gheonoaia... Cai cu puteri magice și înzestrați cu simțul umorului, animale sălbatice ce-și oferă ajutorul după ce au fost salvate, fac un deliciu din acest roman. Foarte frumos a combinat Raluca toate aceste elemente și a creat...MAGIE.

Magdalina...e frumusețea întruchipată, o sânziană aparte conștientă de ceea ce înseamnă sensul existenței și din acest motiv suferă. Caută inițial să-și desăvârșească eternitatea prin iubire. Știe inconștient că nimic nu are sens pe lume fără acest sentiment și îl oferă unei persoane nepotrivite. Însă iubirea adevărată nu se oferă, ci se trăiește prin tot ce reprezinți ca ființa, iar iluzia iubirii se transformă în ură... Iar de aici apar necazurile... 

Sânziana își schimbă voit condiția și se oferă să aparțină lumii ielelor care pedepsesc lipsa iubirii...

 Da! Un roman care te lasă fără grai și pe care nu îl recomand, ci conjur toți cunoscuții mei, toți cei care citesc aceste rânduri, să îl citească.   Vrei sa fii parte dintr-un vis? Să simți că faci parte din lumea magică a sânzienelor? Citește-l...

Mă credeți că am simțit că mi se umezesc ochii când am fost martor la sacrificiul in numele iubirii?  Chiar am fost acolo...Am simțit și am văzut totul... Fiecare om trebuie să  înțeleagă importanța iubirii și să o guste... iubirea nu înseamnă aspect fizic și bucuria senzitivă. Iubirea înseamnă contopire, renunțare la ego. Sacrificiu.

Mi-a plăcut foarte mult acest roman și serios...chiar mi-aș dori sa fie citit de toți oamenii, pentru că are in el magie.

Va las un fragment care m-a impresionat:

" Ce înseamă să îți fie rău? Când știi că ți-e rău cu adevărat? Atunci când corpul nu te mai ascultă sau când simți că toată viața ți se scurge din trup fără să fii rănit de armele muritorilor sau de vârsta înaintată? Ești mort doar când nu-ți mai bate inima în piept sau când un vis de-al tău este ucis, iar tu te stingi odată cu el? "



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

"Poveste dintr-o sticlă de parfum" de Adrian Petru Stepan

Editura Lebăda Neagră Pagini: 189 Aș putea număra pe degetele de la o mână cărțile care mi-au înmuiat sufletul atât de tare, încât să-mi umezească ochii, iar romanul al lui Adrian este unul dintre ele. Deși este unul de o dimensiune redusă, exact cât o esență de parfum de calitate ce îți face sufletul sa vibreze, romanul a adus o nouă premieră în viața mea din ultimii zece ani. A reușit să mă facă să recitesc întrega poveste la un interval scurt de timp. Firescul se desprinde din stilul acestui autor, iar cuvintele sunt atât de armonioase și frumos îmbinate, că îi dau un farmec aparte, nespus de liniștitor pentru suflet.  Un balsam frumos din tinerețea fiecăruia dintre noi sau un îndemn la aprofundarea unei realități de a cărei valoare nu ești conștient, în general, decât doar după mult timp. "Poveste dintr-o sticlă de parfum" aduce cu sine nostalgia unei tinereți pierdute, o poveste magică de iubire, așa cum este prima iubire din viața unui om, petrecută într-o atmosferă dom

"Vodcă roșie - O dușcă de necurat" de Bogdan Piticariu

  Editura Lebăda Neagră Pagini: 124 Șase povești horror, insolite și frumos concepute, plasate undeva în era comunistă menite nu neapărat să te sperie în așa măsură încât să nu dormi noaptea, ci mai degrabă să îți stârnească zâmbet, m-au fermecat și m-au făcut să citesc cu poftă fiecare narațiune în parte într-un timp foarte scurt. Fiecare poveste luată în parte e o experiență unică ce se inspiră din legende urbane-rurale care au circulat în epoca nu demult apusă a comunismului, în care sărăcia și opreliștile de tot felul, au dus la alternative mai mult sau mai puțin potrivite cu sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Vodca roșie este un  substituent pentru băutura dispărută din magazine cu care minerii au inlocuit-o cu un solvent industrial de abataj cu efecte devastatoare. Păluga, o ființă supranaturală își face apariția în comunitate, iar moartea își râde de oameni. Într-o altă poveste, lipsa alimentelor de la un aprozar îl face pe responsabilul de magazin să improvizeze, iar moar