Treceți la conținutul principal

Orașul vrăjitoarelor de Luca Buggio

 


Editura Lebăda neagră

Pagini: 526


Foarte mult m-a atras această carte încă de când am văzut coperta pentru că sunt fascinat de poveștile cu vrăjitoare, așa că atunci când am primit acest roman, am fost foarte fericit și abia așteptam să îi savurez fiecare pagină.

Romanul s-a ridicat pe măsura așteptărilor și mi-a oferit o poveste fantastică care se împlinește într-un mod fericit cu istoria. Eu iubesc atât fantasticul, cât și istoria, deci... Un roman perfect!

Personajele întâlnite aici sunt extrem de bine conturate, astfel că le simți personalitatea și poți să le "vezi" în mijlocul actiunii, iar limbajul autorului are darul de a-ți oferi o  călătorie în timp spre secolul XVII. Efectiv, citind acest roman,  aveți un bilet gratuit pentru a călători în timp!

Acțiunea romanului are două planuri care aparent sunt paralele și se întrepătrund ușor. Într-unul o avem pe Laura împreună cu mama sa, Bertina și tatăl vitreg, Fioreste care fug din calea războiului de la Nizza spre Torino. Laura are o primă întâlnire cu fantasticul când se pregătea de plecare. Se întâlnește cu o vrăjitoare care o informeaza că s-a născut cu căiță, iar asta o protejează și îi da puteri dacă va ajunge să învețe arta vrăjitoriei... Totodată, bătrâna ii face o profeție: nu va ajunge niciodată la Torino și va întâlni în drum pe cineva mai puternic...

Laura in drum spre Torino dă peste o casă ciudată la Airole. Aici întâlnește o femeie de 25-30 ani cu o amuleta ciudată făcută din crengi împletite legate cu chingi din piele ce îi atârna de gât. Mâinile și vocea părea mult mai în vârstă, iar pe măsură ce se apropia de femeie, acesta îmbătrânește și se sperie de ea...

Când la o tentativă de jaf a caravanei își pierde ce are mai scump pe lume, Laura realizează că profeția s-a îndeplinit, iar asta aproape că o distruge.

Într-un alt plan îl avem pe Gustin, un fost vagabond angajat de omul de încredere al Ducelui de Savoia, contele Giovanni Battista Gropello. Cei doi caută să îl ajute pe duce în confruntarea cu Regele Soare prin angajarea unor bande de tâlhari cu scopul de a-i hărțui acestuia armata. 

Bandiții nu accepta, însă le dă posibilitatea de a jefui populația în numele francezilor pentru a motiva poporul sa lupte.

În următoarea zi este descoperit cadavrul unui bandit într-o poiană unde se întâlneau  "mascatele" - vrajitoare....

Cele două planuri continuă extrem de captivant și suntem martorii capturării de către Gusti a unei femei ciudate, ce se presupune că era Vipera și care trăia cu cei patru lupi ai săi, iar de cealaltă parte Laura se adaptează cu greu vieții din Torino, mai ales că soarta îi pregătește o nouă și cumplită lovitură. Totuși o forță supranaturală extrem de puternică vegheză asupra ei...

Care va fi soarta celor doi?!

La un moment dat în Torino apar o serie de crime extrem de ciudate și foarte asemănătoare cu cea din poiana vrăjitoarelor. Cine săvârșea acele crime?! Există o legătură între ele?

Va spun sincer că am fost fermecat de puritatea Laurei care răspândea frumusețe și bunătate prin toți porii, iar Gusti, deși era un răufăcător se dovedește a fi extrem de loial și cu un simț al justiției desăvârșit.

Dacă vreți să aflați soarta vrăjitoarelor, a lui Gusti și misterul crimelor extrem de sadice din Torino, trebuie să citiți acest roman!

Nu vreau să vă spun mai multe amănunte, însă trebuie să vă informez că citind acest roman veți putea crea cu ochii minții un tablou renascentist în culori magice. Veți fi surprinși de cat de ușor puteți vizualiza scenele și atmosfera epocii, iar asta se datorează artei deosebite a scriitorului Luca Buggio.

Recomand cu căldură acest roman și mi-aș dori cu tot sufletul să îl citiți și voi! Știți de ce? Pentru că am descoperit o comoară, iar eu îmi doresc să o împărtășesc cu voi!

Comentarii

  1. Casa mea a fost plină de nesfârșite probleme și mizerie care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR DAWN după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Sunt bucuros să vă spun tuturor că am obținut rezultatul dorit după 2 zile și dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR DAWN pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. . Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: ( dawnacuna314@gmail.com ) Whatsapp: +3550685677099 / +2349046229159 Acest comentariu de apreciere vine de la Julia Lorenzo.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

"Poveste dintr-o sticlă de parfum" de Adrian Petru Stepan

Editura Lebăda Neagră Pagini: 189 Aș putea număra pe degetele de la o mână cărțile care mi-au înmuiat sufletul atât de tare, încât să-mi umezească ochii, iar romanul al lui Adrian este unul dintre ele. Deși este unul de o dimensiune redusă, exact cât o esență de parfum de calitate ce îți face sufletul sa vibreze, romanul a adus o nouă premieră în viața mea din ultimii zece ani. A reușit să mă facă să recitesc întrega poveste la un interval scurt de timp. Firescul se desprinde din stilul acestui autor, iar cuvintele sunt atât de armonioase și frumos îmbinate, că îi dau un farmec aparte, nespus de liniștitor pentru suflet.  Un balsam frumos din tinerețea fiecăruia dintre noi sau un îndemn la aprofundarea unei realități de a cărei valoare nu ești conștient, în general, decât doar după mult timp. "Poveste dintr-o sticlă de parfum" aduce cu sine nostalgia unei tinereți pierdute, o poveste magică de iubire, așa cum este prima iubire din viața unui om, petrecută într-o atmosferă dom

"Vodcă roșie - O dușcă de necurat" de Bogdan Piticariu

  Editura Lebăda Neagră Pagini: 124 Șase povești horror, insolite și frumos concepute, plasate undeva în era comunistă menite nu neapărat să te sperie în așa măsură încât să nu dormi noaptea, ci mai degrabă să îți stârnească zâmbet, m-au fermecat și m-au făcut să citesc cu poftă fiecare narațiune în parte într-un timp foarte scurt. Fiecare poveste luată în parte e o experiență unică ce se inspiră din legende urbane-rurale care au circulat în epoca nu demult apusă a comunismului, în care sărăcia și opreliștile de tot felul, au dus la alternative mai mult sau mai puțin potrivite cu sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Vodca roșie este un  substituent pentru băutura dispărută din magazine cu care minerii au inlocuit-o cu un solvent industrial de abataj cu efecte devastatoare. Păluga, o ființă supranaturală își face apariția în comunitate, iar moartea își râde de oameni. Într-o altă poveste, lipsa alimentelor de la un aprozar îl face pe responsabilul de magazin să improvizeze, iar moar