Treceți la conținutul principal

Orașul vrăjitoarelor de Luca Buggio

 


Editura Lebăda neagră

Pagini: 526


Foarte mult m-a atras această carte încă de când am văzut coperta pentru că sunt fascinat de poveștile cu vrăjitoare, așa că atunci când am primit acest roman, am fost foarte fericit și abia așteptam să îi savurez fiecare pagină.

Romanul s-a ridicat pe măsura așteptărilor și mi-a oferit o poveste fantastică care se împlinește într-un mod fericit cu istoria. Eu iubesc atât fantasticul, cât și istoria, deci... Un roman perfect!

Personajele întâlnite aici sunt extrem de bine conturate, astfel că le simți personalitatea și poți să le "vezi" în mijlocul actiunii, iar limbajul autorului are darul de a-ți oferi o  călătorie în timp spre secolul XVII. Efectiv, citind acest roman,  aveți un bilet gratuit pentru a călători în timp!

Acțiunea romanului are două planuri care aparent sunt paralele și se întrepătrund ușor. Într-unul o avem pe Laura împreună cu mama sa, Bertina și tatăl vitreg, Fioreste care fug din calea războiului de la Nizza spre Torino. Laura are o primă întâlnire cu fantasticul când se pregătea de plecare. Se întâlnește cu o vrăjitoare care o informeaza că s-a născut cu căiță, iar asta o protejează și îi da puteri dacă va ajunge să învețe arta vrăjitoriei... Totodată, bătrâna ii face o profeție: nu va ajunge niciodată la Torino și va întâlni în drum pe cineva mai puternic...

Laura in drum spre Torino dă peste o casă ciudată la Airole. Aici întâlnește o femeie de 25-30 ani cu o amuleta ciudată făcută din crengi împletite legate cu chingi din piele ce îi atârna de gât. Mâinile și vocea părea mult mai în vârstă, iar pe măsură ce se apropia de femeie, acesta îmbătrânește și se sperie de ea...

Când la o tentativă de jaf a caravanei își pierde ce are mai scump pe lume, Laura realizează că profeția s-a îndeplinit, iar asta aproape că o distruge.

Într-un alt plan îl avem pe Gustin, un fost vagabond angajat de omul de încredere al Ducelui de Savoia, contele Giovanni Battista Gropello. Cei doi caută să îl ajute pe duce în confruntarea cu Regele Soare prin angajarea unor bande de tâlhari cu scopul de a-i hărțui acestuia armata. 

Bandiții nu accepta, însă le dă posibilitatea de a jefui populația în numele francezilor pentru a motiva poporul sa lupte.

În următoarea zi este descoperit cadavrul unui bandit într-o poiană unde se întâlneau  "mascatele" - vrajitoare....

Cele două planuri continuă extrem de captivant și suntem martorii capturării de către Gusti a unei femei ciudate, ce se presupune că era Vipera și care trăia cu cei patru lupi ai săi, iar de cealaltă parte Laura se adaptează cu greu vieții din Torino, mai ales că soarta îi pregătește o nouă și cumplită lovitură. Totuși o forță supranaturală extrem de puternică vegheză asupra ei...

Care va fi soarta celor doi?!

La un moment dat în Torino apar o serie de crime extrem de ciudate și foarte asemănătoare cu cea din poiana vrăjitoarelor. Cine săvârșea acele crime?! Există o legătură între ele?

Va spun sincer că am fost fermecat de puritatea Laurei care răspândea frumusețe și bunătate prin toți porii, iar Gusti, deși era un răufăcător se dovedește a fi extrem de loial și cu un simț al justiției desăvârșit.

Dacă vreți să aflați soarta vrăjitoarelor, a lui Gusti și misterul crimelor extrem de sadice din Torino, trebuie să citiți acest roman!

Nu vreau să vă spun mai multe amănunte, însă trebuie să vă informez că citind acest roman veți putea crea cu ochii minții un tablou renascentist în culori magice. Veți fi surprinși de cat de ușor puteți vizualiza scenele și atmosfera epocii, iar asta se datorează artei deosebite a scriitorului Luca Buggio.

Recomand cu căldură acest roman și mi-aș dori cu tot sufletul să îl citiți și voi! Știți de ce? Pentru că am descoperit o comoară, iar eu îmi doresc să o împărtășesc cu voi!

Comentarii

  1. Casa mea a fost plină de nesfârșite probleme și mizerie care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR DAWN după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Sunt bucuros să vă spun tuturor că am obținut rezultatul dorit după 2 zile și dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR DAWN pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. . Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: ( dawnacuna314@gmail.com ) Whatsapp: +3550685677099 / +2349046229159 Acest comentariu de apreciere vine de la Julia Lorenzo.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

"A doua soție" de Kristina Roy

Editura Agape Pagini 111 Câteodată îmi place să dau o șansă cărților necunoscute și să mă las surprins de ceea ce descopăr. Nu am nici cea mai mică idee despre ce urmează să citesc, însă cu atât mai mare este surpriza când primesc in sufletul meu o carte bună...  "A doua soție" am crezut că este o carte cu multe dulcegării, erotism în exces, trădați in dragoste și rivali neostoiți, așa ca mă și vedeam că voi scrie ceva amuzant pe seama ei. Abia așteptam să intru cu bocancii in paginile ei, însă nu a fost sa fie de acest gen. Ba pot spune că am fost impresionat de ceea ce am citit și mi-a lăsat o impresie foarte plăcută, iar emoțiile care m-au incercat au fost unice. Știți de ce am simțit că mi se topește inima citind o astfel de cărticică? Pentru că vorbește despre bunătatea pură, necondiționată și plină de divinitate a unor oameni despre care am auzit că există, dar nu i-am cunoscut. Vorbește despre dăruire și altruism atunci când situația nu este chiar plăcută, iar oamenii

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

"Flori pentru Algernon" de Daniel Keyes

Editura Art Pagini: 310 Nu am plâns citind această carte, dar aș fi putut. M-a întristat in schimb enorm de mult moartea bietului Algernon, șoricelul alb pe care s-au făcut experimente...  Romanul mi-a aprofundat credința că oamenii sunt superficiali și răi, dar mai ales dornici să râdă și să batjocorească un om slab sau incapabil să gândească și să înțeleagă, asemeni lor. Această carte a fost dificil de scris, prin structura ei, și a scos în evidență talentul uimitor al autorului. Felul în care se poate observa mai întâi evoluția bietului Charlie Gordon prin rapoartele de progres până la punctul maxim de genialitate, iar apoi regresul trist și frustant, dar iminent, este unic și tulburător. Acest roman povestește sub forma unui jurnal scris de un întârziat mintal, tot ce presupune viața acestuia de până la experimentul la care este supus pentru dezvoltarea inteligenței, fără să se omită impactul social, și cum se raportează lumea la el având acest statut. Ulterior, noul individ ajuns