Treceți la conținutul principal

"Ultimul mesaj" de Laura Dave

 "Ultimul mesaj" 

Autor: Laura Dave

Editura: Litera

Pagini: 335



Acest roman mi-a lăsat lăsat senzația că e mai puțin decât aș fi vrut să fie și prea mult din elemente ce provoacă imaginația și curiozitatea, fapt ce induce așteptări și implicit dezamăgiri. Este, dacă vreți, o intrigă lungă care te pregătește pentru o acțiune ce se încheie dezamăgitor și lasă un sentiment de neîmplinire. 

Ideea în sine a acestei cărți este interesantă și pot spune că mi-a stârnit curiozitatea încă de la început... 

Eram la muncă și m-am hotărât să descarc și eu acea  aplicație cu ajutorul căreia poți audia cărți. Totul părea gratuit pentru câteva zile, așa că habar nu am cum, am ajuns sa ascult doua capitole din "Ultimul mesaj". Din păcate atât mi s-a permis... Prea tare îmi stârnise curiozitatea să o las necitită, așa că am fugit la sotie cu jalba în proțap. "Îmi comanzi și mie cartea asta?" 

Soția îmi cam anticipează gândurile, așa că s-a îndreptat spre bibliotecă și mi-a oferit cartea care încă își păstrase mirosul de nou.

Ce mi-a stârnit atât de tare interesul? Păi să vă spun...

Hannah, o femeie căsătorită la maturitate cu un bărbat care lucra în domeniul IT, primește de la o copilă necunoscută ce îi bate la ușă, un bilețel care se pare că provenea de la soțul ei cu următorul mesaj: "Protejeaz-o!" Nu înțelege mare lucru, însă e convinsă că are legătură cu fiica acestuia, Bailey.

Fata lui Owen, soțul lui Hannah, e o adolescentă rebelă și reticentă cu mama vitregă care își iubește tatăl și își manifestă din plin caracterul vulcanic și firea specifica perioadei de tranziție spre maturitate. 

Pentru cele două se lămurește misterul biletului când află că Owen a dispărut fără urmă în urma unui scandal în care compania de software The Shop, la care lucra, era suspectă de fraudă și deturnare de fonduri. Hannah nu știe ce are de făcut și cu toate că toate dovezile duc către vinovăția lui Owen, are încredere în bunul ei soț. 

Bailey găsește în dulapul ei de la școală o geantă plina cu bani și un bilețel în care i se cere să aibă încredere în tatăl său... Ea este dezamăgită de dispariția celui care însemna familia ei și, rușinată de acuzațiile care i se aduc, alege ca pentru un timp sa nu meargă la școală. Lucrurile par extrem de complicate.

Oare Owen este vinovat? Dacă nu... De ce se ascunde?

Hannah pornește o anchetă în trecutul soțului ei și, spre surprinderea ei, ceea ce descoperă, dovedește că acesta pare a fi o cu totul și cu totul altă persoană, iar cel de care s-a îndrăgostit nu există.

Este extrem de interesant cum evoluează relația dintre mama vitregă și Bailey, care, deși la început nu găsesc o punte de comunicare, se pare că suferința și iubirea le oferă un dar neprețuit, astfel încât să  ajungă să înțeleagă cum pot avea încredere una în cealaltă.

Cartea are un iz detectivistic care menține curiozitatea cititorului la cote înalte și  surprinde prin deznodământ... Am fost puțin dezamăgit de modul în care a ales autoarea să încheie cartea, însă a fost alegerea ei și nu prea am ce face!🤣

Recomand acest roman dacă doriți o lectură ușoară care nu necesită un grad prea mare de concentrare! Se citește repede!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom

"Poveste dintr-o sticlă de parfum" de Adrian Petru Stepan

Editura Lebăda Neagră Pagini: 189 Aș putea număra pe degetele de la o mână cărțile care mi-au înmuiat sufletul atât de tare, încât să-mi umezească ochii, iar romanul al lui Adrian este unul dintre ele. Deși este unul de o dimensiune redusă, exact cât o esență de parfum de calitate ce îți face sufletul sa vibreze, romanul a adus o nouă premieră în viața mea din ultimii zece ani. A reușit să mă facă să recitesc întrega poveste la un interval scurt de timp. Firescul se desprinde din stilul acestui autor, iar cuvintele sunt atât de armonioase și frumos îmbinate, că îi dau un farmec aparte, nespus de liniștitor pentru suflet.  Un balsam frumos din tinerețea fiecăruia dintre noi sau un îndemn la aprofundarea unei realități de a cărei valoare nu ești conștient, în general, decât doar după mult timp. "Poveste dintr-o sticlă de parfum" aduce cu sine nostalgia unei tinereți pierdute, o poveste magică de iubire, așa cum este prima iubire din viața unui om, petrecută într-o atmosferă dom

"Vodcă roșie - O dușcă de necurat" de Bogdan Piticariu

  Editura Lebăda Neagră Pagini: 124 Șase povești horror, insolite și frumos concepute, plasate undeva în era comunistă menite nu neapărat să te sperie în așa măsură încât să nu dormi noaptea, ci mai degrabă să îți stârnească zâmbet, m-au fermecat și m-au făcut să citesc cu poftă fiecare narațiune în parte într-un timp foarte scurt. Fiecare poveste luată în parte e o experiență unică ce se inspiră din legende urbane-rurale care au circulat în epoca nu demult apusă a comunismului, în care sărăcia și opreliștile de tot felul, au dus la alternative mai mult sau mai puțin potrivite cu sănătatea mentală și fizică a oamenilor. Vodca roșie este un  substituent pentru băutura dispărută din magazine cu care minerii au inlocuit-o cu un solvent industrial de abataj cu efecte devastatoare. Păluga, o ființă supranaturală își face apariția în comunitate, iar moartea își râde de oameni. Într-o altă poveste, lipsa alimentelor de la un aprozar îl face pe responsabilul de magazin să improvizeze, iar moar