Treceți la conținutul principal

"Sanatoriul" de Sarah Pearce




Editura Nemira 

Pagini: 432


Ce poate fi mai rău pe lumea asta când ajungi să îți urăști fratele, părinții sau alți membri ai familiei?

 Familia ne oferă stabilitate, încredere, iubire și sprijin necondiționat, însă atunci când o dramă distruge baza ființei noastre, ei bine, nici noi nu mai suntem valizi. Ceva se rupe din noi și ne face să ne transformăm în ceva de nerecunoscut, deși aparent nimic nu s-ar schimbat. Traumele emoționale lasă urme adânci în caracterul omului și o imposibilitate de a se integra în societate și a se implica afectiv.

Hotelul de lux din Elveția "Le Sommet", un fost sanatoriu ce trata tuberculoza, este un loc  încărcat cu mistere ciudate care lasă pe buzele oamenilor povești neobișnuite. Este o clădire impozantă, spectaculoasă care se integrează perfect într-un cadru de legendă din munții Alpi. 

Elin Warner, o detectivă din Anglia, momentan aflată în pauză de activitate din cauza unor probleme psihice de la ultimul caz, sosește alături de prietenul ei, Will, la acest hotel pentru a sărbători logodna fratelui ei, Isaaac. 

Relația dintre cei doi frați este una glacială pentru că Elin își suspectează fratele că în copilărie l-a ucis pe fratele lor mai mic, Sam.

Mi s-a părut interesant să urmăresc cum evoluează relația dintre cei doi frați și pot spune că nu am fost dezamăgit. Se pare că sinceritatea este cheia care duce la rezolvarea unor situații și traume ce păreau imposibile.

Viitoarea logodnică a lui Isaac care este angajată și implicată în activitatea hotelului Le Sommet, dispare subit, fără urme. O avalanșă izolează hotelul de lume, iar Elin este nevoită sa ancheteze, mai întâi dispariția logodnicei, apoi a unor crime ciudate care apar în număr tot mai mare.

Pe parcursul anchetei, Elin se redescoperă și recrează o punte de legătură cu fratele ei, Isaac rezolvând nu doar misterul din copilărie, ci și autorul crimelor din hotel.

Morțile suspecte și ancheta unei detective imperfecte, fac din acest roman o lectură facilă,  care practic se citește singură, însă nu pot spune că m-a făcut să o consider deosebită.

Totul se petrece într-un ritm rapid într-un tablou al naturii spectaculos.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Monica Ramirez, o scriitoare uimitoare de spionaj și thriller!

Monica Ramirez este una din cele mai apreciate scriitoare de literatură de spionaj și thriller din țară. Fără ezitare, Monica și-a arătat disponibilitatea de a accepta un dialog deschis cu noi și a răspuns întrebărilor indiferent de natura lor. Monica Ramirez (n. 6 iulie 1970) a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/romance Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout. Au mai apărut în Rom...

Lanțul adicției de Daniela Bortea

  Pagini: 326 Editura: Creator Mi-a făcut o deosebită plăcere să citesc acest roman care nu are pretenții de la autoare de a fi deosebit, și totuși... Veți avea o surpriză! Veți medita mult pe marginea lui, pentru că toți avem câteva zale dintr-un lanț al adicției. Suntem dependenți de iubire, iar asta implică suferință mai ales când cei dragi au o problemă. Nu de... matematică!🤣 De ce adicție?!  Nu vreau sa vorbesc doar despre dependența de droguri sau alcool care  macină viața celor care sunt prinși în aceste mreje autodistuctive, ci și despre cei care sunt legați sufletește de aceștia. Familia, prietenii, iubiții victimelor, sunt la rândul lor înlănțuiți într-o suferință continuă și implicit devin victime care se automutilează de vinovăția închipuită a celor aflați în această situație. Acest roman dezbate această temă dureroasă și provoacă un disconfort necesar pentru a înțelege realitatea.  Oricând se poate întâmpla ca cineva drag sa cadă într-o astfel de patimă...

SCRIE-MI! de Mugur Ioniță

  "Un roman despre puterea literaturii" Această carte a făcut ceva extraordinar! A reușit să dea un chip palpabil, nu doar iubirii ideale, ci și acelui ceva care îl face pe artist să își îndeplinească menirea și să săvârșească minunatul act de creație. Cumva, autorul a săvârșit un joc de reciprocitate inspirațională. A mers dincolo de o simplă poveste de dragoste și a transformat iubirea într-un izvor din care a băut atât el, cât si partenera lui pentru săvârșirea actului artistic. Dacă vreți, a transformat-o pe Albertina lui în Simonetta Vespucci a lui Sandro Botticelli și a devenit ceea ce Diego Rivera a fost pentru Frida Kahlo. La prima vedere, această carte este o frumoasă poveste de dragoste ce cuprinde, așa cum este firesc, toate etapele vieții, îmbină frumos cadrul poveștii cu povestea în sine și recunosc că pe tot parcursul lecturii mi-am notat câteva locuri pe care vreau să le vizitez când ajung în Timișoara. De exemplu, habar nu aveam că există o statuie a l...